SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از شبستان، حمید رواقی در همایش بین المللی مدیریت ایمنی، بحران و فناوری بیمارستانی گفت: دو محور مهم ایمنی بیمار و مدیریت بحران در بخش سلامت مطرح است که وزارت بهداشت پنج سال پیش راهبرد مشخصی را برای ارتقا کیفیت در بیمارستانها شروع کرده و با نگاهی در راستای ارتقاء کیفیت سلامت مدل حاکمیت بالینی را از سه سال پیش به کل بیمارستان ها ابلاغ کرد.
وی افزود: قلب مدل حاکمیت بالینی، پاسخگویی به خدمت و شالوده آن توجه به مدیریت خطر است، حاکمیت بالینی به طور مشخص به ایمنی بیمار توجه دارد و در این سه سال مدیریت خطر به خوبی پیشرفت کرده است و همین که کادر درمان در بیمارستانها به خطای خود اقرار می کند خودش یک پیشرفت تلقی می شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت با اشاره به بیمارستان های دوستدار ایمنی همزمان با برنامه حاکمیت بالینی که از سوی سازمان WHO برای ارتقای ایمنی ابلاغ شده اظهار کرد: این طرح در ده بیمارستان به صورت پایلوت و در صد بیمارستان دیگر در کشور اجرا شد که در این برنامه بیمارستان های معتبر تلقی می شوند که 20 استاندارد کف ایمنی بیمار را اجرا کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه باید درخصوص ایمنی بیمار نگاهی سیستماتیک داشته باشیم گفت: اگر به این موضوع توجه نکنیم کارهایی که صورت گرفته کوچک و مقطعی خواهد بود.
رواقی ادامه داد: وزارت بهداشت با اجرای برنامه حاکمیت بالینی اعتباربخشی و بیمارستان های دوستدار ایمنی سیستمی را در بحث ایمنی بیمار شروع کرده و در فاز پایلوت پیشرفتهای خوبی حاصل شده است.
وی همچنین به مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: در مواقع بحران ضمن اینکه بیمارستان هم از بحران رخ داده متاثر است، گفت: در این شرایط بیمارستان باید توانایی خدمت به افراد متاثر از بحران را داشته باشد همچنین از لحاظ سازه ای بیمارستانی مقاوم باشد کما اینکه در کشور بیمارستان هایی وجود دارد که ایمن نیستند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت همچنین با تاکید بر برنامه ریزی استراتژیک بیمارستانی در مواقع بحران خاطرنشان کرد: نقش بیمارستان در بحران نقش ویژه ای است و باید نقشه ذهنی را بتوانیم در مواقع بحران و بلایای طبیعی پیش ببریم و هر بیمارستان در کشور باید برای چنین مواقعی یک نقشه پیشبردی دارا بوده و زیرساختها را برای اجرای آن در اختیار داشته باشد.