SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز :
به گزارش «شیعه نیوز»، احمد حسام کمال حامد خیر الله، معروف به حسام خیر الله به عنوان کاندیدای حزب "صلح دمکراتیک" است که در روز سوم فروردین سال 1391 رسما کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری مصر را اعلام کرد.
وی رئیس سابق کمیته اطلاعات و برآوردها و مامور سابق دستگاه اطلاعات مصر است و با وجود صبغه و گرایشهای نظامی و امنیتیاش تاکید کرده که کاندیدای شورای نظامی حاکم نیست و در عین حال هیچ گرایش حزبی هم ندارد.
سرلشکر احمد حسام کمال حامد خیر الله متولد 22 جولای 1945 و فارغ التحصیل رشته علوم سیاسی و اقتصاد است و دورههای اطلاعاتی و امنیتی مختلفی را در آمریکا سپری کرده است.
آنچه در زیر میآید، نگاهی به مواضع و دیدگاههای وی در حوزههای سیاست داخلی و سیاست خارجی و امنیت و بهداشت و آموزش است
سیاست داخلی
- نگرانی از آینده مصر مرا به شرکت در انتخابات واداشت.
- از سیاست اقتصاد آزاد تبعیت میکنم.
- وابستگی به خارج را رد میکنم.
- تصمیم درباره وضعیت حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر به مردم باز میگردد.
- مخالف تاسیس احزاب مذهبی هستم.
- بازنشسته کردن نیروی کار بالای 60 سال و دادن فرصتهای جدید شغلی به جوانان.
- احداث حداقل 100 مدرسه در هر استان و یک نوبت کردن مدارس.
- نامزدهایی هستند که از جانب برخی کشورهای عربی حمایت مالی میشوند، بدون آنکه نظارت بانکی در این امر صورت گیرد، بالطبع تجدید نظر در ساختار بانکی کشور از جمله اولویتها خواهد بود.
- تاکید بر استفاده از مدیران جوان به شرط داشتن مهارت و شایستگی.
- جریان اسلامگرا از جمله جریانهای شرکتکننده در ساخت و آبادانی مصر است، مشکل در اظهارات غیرمسئولانه برخی از رهبران این جریان نهفته است.
- عدم تصویب سیاستهای مالیاتی که شهروندان مصری سالهاست از آن متحمل لطمات سنگین شدهاند.
- اجرای قانون منع فعالیت سیاسی سران رژیم سابق در حوزه تخصص حقوقدانان قانون اساسی و آنها باید در اینباره تصمیم گیری کنند.
- من نامزد مستقلی از طبقه متوسط هستم و نماینده دستگاه اطلاعات به شمار نمیآیم.
- مبارک میتوانست با برگزاری پیش از موعد انتخابات و انحلال دولت نظیف مانع سقوط خود میشد.
- نگران عدم برگزاری در موعد مقرر انتخابات ریاست جمهوری مصر هستم و "محمد مرسی"، نامزد جماعت اخوان المسلمون بیشترین بهره را از این شرایط خواهد برد.
سیاست خارجی
- اسرائیل بر حفظ موافقتنامه صلح با مصر تاکید بسیار دارد و قضیه فلسطینی مهمترین عامل و تاثیرگذارترین آن در روابط آینده مصر و اسرائیل است.
- اسرائیل را باید خطری مستقیم بر مصر برشمرد و خطر ایران تنها در تلاش این کشور جهت گسترش مذهب تشییع در مصر و دیگر مانعی در برقراری رابطه با ایران نمیبینم
امنیت داخلی
- لغو قانون حالت فوق العاده و تمامی قوانینی که به نحوی امکان سوء استفاده و فساد را در کشور فراهم کند.
- احترام به حقوق بر و حاکمیت قانون از طریق استقلال قوه قضائیه
- تجدید نظر در ساختار نیروی پلیس مصر از طریق تغییر فرماندهان امنیتی و اجرای اصل حاکمیت قانون و عدم دخالت نیروی پلیس در عرصه سیاسی و نظارت کامل وزارت داخلی بر عملکرد آن و استقلال دستگاه امنیت ملی از وزارت داخلی.
آموزش
- تاسیس مدارس فنی و حرفهای و مدارس آموزش استثنایی.- آموزش و پرورش رایگان و پیاده کردن استفاده از رایانه در مدارس به جای استفاده از کتابهای آموزشی.
- توسعه و گسترش آموزش دانشگاهی و توجه به پیشرفت دانشگاهها و استقلال آنها و عدم وابستگی آنها به دولت و اصلاح لایحه فعالیت سیاسی دانشجویان درون دانشگاهها و ضرورت توجه به مغزهای متفکر دانشگاهی مصری و بالا بردن 4 درصدی بودجه آموزش عالی از درآمد ناخالص داخلی و تشکیل گروههای تحقیقاتی در حوزههای مدرن تکنولوژیکی.
بهداشت
- ایجاد سیستم مستقل ارزیابی عملکرد بیمارستانها و مراکز بهداشتی و نظارت بر عملکرد آنها در نگهداری از بیماران.
- استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته در درمان بیماریها.
- توجه به طرحهای بهداشتی در استانهای دور از جمله مناطق اطراف کانال سوئز و سینا با دادن اولویت به جذب نیروهای بومی در این مراکز و در اجرای طرحها.
منبع : فارس