۱۷

نگاهی متفاوت به داستان امیرالمؤمنین و مشک آب

کد خبر: ۲۹۰۶۳
۱۵:۳۴ - ۲۴ آذر ۱۳۹۰
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز :
 
پس از گذشت بيش از پنجاه سال، از نگارش کتاب داستان راستان،  قصّه‌ي مورد نظر، بارها بازنويسي شده و به عنوان يك حقيقت مسلّم و قطعي در ميان دوستداران و ارادتمندان حضرتش رواج يافته است.
پيش از نقل و بررسي قصّه، به فرازهايي از مقدّمه‌ي كتاب كه در جلد اوّل، نگارش يافته است، اشاره مي‌كنيم:
«... كتابي در دست تأليف دارم مشتمل بر يكعده داستانهاي سودمند واقعي، كه از كتب احاديث يا كتب تاريخ و سير استخراج كرده با زباني ساده و سبكي اينچنين نگارش مي‌دهم، تا در دسترس عموم قرار بگيرد،... نويسنده تا كنون به كتابي برنخورده است كه مؤلف به منظورهدايت و ارشاد و تهذيب اخلاق عمومي، داستانهايي سودمند، از كتب تاريخ و حديث استخراج كرده و در دسترس عموم قرار داده باشد... . كتاب و نوشته، بايد هم زحمت فكر كردن را از دوش خواننده بردارد و هم او را وادار به تفكر كند... و امّا آن فكري كه بايد به عهدة خواننده گذاشته شود، فكر در نتيجه است... . گذشته از همة اين‌ها، چون اين داستانها، ساختة وهم و خيال نيست، بلكه قضايايي است كه در دنيا واقع شده و در متون كُتُبي كه عنايت بوده قضاياي حقيقي در آن كتب با كمال صداقت و راستي و امانت ضبط شود، ضبط شده و اين داستانها "داستانهاي راست" است،... اين داستانها، علاوه بر آنكه عملا مي‌تواند راهنماي اخلاقي و اجتماعي سودمندي باشد، معرف روح تعليمات اسلامي نيز هست.[1]»
ترديدي نيست كه مؤلّف و متفكّر فقيه، پيش از نقل هر داستان، در مفهوم و محتواي آن، دقّت لازم را داشته و در گزينش هريك از آن‌ها معيارهايي را در نظر داشته است.
اكنون بايستي درنگي گذرا در قصّه‌ي «مرد ناشناس» داشته باشيم و به توصيه‌ي مؤلّف فقيه آن، درباره‌‌ي واقعه‌ي مذكور انديشه كنيم، امّا پيش از ذكر قصّه‌ي «مرد ناشناس» لازم است داستان شماره‌ي 86 را با عنوان «عتاب استاد[2]» با هم مرور كنيم:
«سيد جواد عاملي، فقيه معروف ـ صاحب كتاب مفتاح الكرامة ـ شب مشغول صرف شام بود كه صداي در را شنيد. وقتي كه فهميد پيشخدمت استادش، سيد مهدي بحرالعلوم، دم در است با عجله به طرف در دويد. پيشخدمت گفت:
«حضرت استاد، شما را الآن احضار كرده است، شام جلو ايشان حاضر است اما دست به سفره نخواهند برد تا شما برويد».
جاي معطلي نبود. سيد جواد بدون آنكه غذا را به آخر برساند، با شتاب تمام به خانة سيد بحرالعلوم رفت. تا چشم استاد به سيد جواد افتاد، با خشم و تغير بيسابقه‌اي گفت:
«سيد جواد! از خدا نمي‌ترسي، از خدا شرم نمي‌كني؟!»
سيد جواد غرق حيرت شد كه چه شده و چه حادثه‌اي رخ داده، تاكنون سابقه نداشته اين چنين مورد عتاب قرار بگيرد. هرچه به مغز خود فشار آورد تا علت را بفهمد ممكن نشد. ناچار پرسيد:

«ممكن است حضرت استاد بفرمايند تقصير اينجانب چه بوده است؟»

ـ «هفت شبانه روز است فلان شخص همسايه‌ات و عائله‌اش گندم و برنج گيرشان نيامده، در اين مدت از بقال سر كوچه خرماي زاهدي نسيه كرده و با آن به‌سر برده‌اند. امروز كه رفته است تا باز خرما بگيرد، قبل از آنكه اظهار كند، بقال گفته نسية شما زياد شده است. او هم بعد از شنيدن اين جمله خجالت كشيده تقاضاي نسيه كند، دست خالي به خانه برگشته است. و امشب خودش و عائله‌اش بي‌شام مانده‌اند.»
ـ «بخدا قسم، من از اين جريان بيخبر بودم، اگر مي‌دانستم به احوالش رسيدگي مي‌كردم.»
ـ «همه داد و فريادهاي من براي اين است كه تو چرا از احوال همسايه‌ات بيخبر مانده‌اي؟ چرا هفت شبانه روز آنها به اين وضع بگذرانند و تو نفهمي؟ اگر باخبر بودي و اقدام نمي‌كردي كه تو اصلا مسلمان نبودي، يهودي بودي.»

ـ «مي‌فرماييد چه كنم؟»

ـ «پيشخدمت من اين مجمعة غذا را برمي‌دارد، همراه هم تا دم در منزل آن مرد برويد، دم در پيشخدمت برگردد و تو در بزن و از او خواهش كن كه امشب با هم شام صرف كنيد. اين پول را هم بگير و زير فرش يا بورياي خانه‌اش بگذار، و از اينكه دربارة او كه همساية تو است كوتاهي كرده‌اي معذرت بخواه. سيني را همانجا بگذار و برگرد. من اينجا نشسته‌ام و شام نخواهم خورد تا تو برگردي و خبر آن مرد مؤمن را براي من بياوري.»
پيشخدمت سيني بزرگ غذا را كه انواع غذاهاي مطبوع در آن بود برداشت، و همراه سيد جواد روانه شد. دم در پيشخدمت برگشت و سيد جواد پس از كسب اجازه وارد شد. صاحبخانه پس از استماع معذرت خواهي سيد جواد و خواهش او دست به سفره برد. لقمه‌اي خورد و غذا را مطبوع يافت. حس كرد كه اين غذا دست پخت خانة سيد جواد، كه عرب بود، نيست، فوراً از غذا دست كشيد و گفت:
«اين غذا دست پخت عرب نيست، بنابراين از خانة شما نيامده، تا نگويي اين غذا از كجا است من دست دراز نخواهم كرد.»
آن مرد خوب حدس زده بود. غذا در خانة بحرالعلوم ترتيب داده شده بود. آنها ايراني الاصل و اهل بروجرد بودند و غذا، غذاي عرب نبود. سيد جواد هرچه اصرار كرد كه تو غذا بخور، چه كار داري كه اين غذا در خانة كي ترتيب داده شده، آن مرد قبول نكرد و گفت:
«تا نگويي دست دراز نخواهم كرد.»
سيد جواد چاره‌اي نديد، ماجرا را از اول تا آخر نقل كرد. آن مرد بعد از شنيدن ماجرا غذا را تناول كرد، اما سخت در شگفت مانده بود. مي‌گفت:
«من راز خودم را به احدي نگفته‌ام، از نزديكترين همسايگانم پنهان داشته‌ام، نمي‌دانم سيد از كجا مطلع شده است!»
سر خدا كه عارف سالك به كس نگفت
در حيرتم كه باده فروش از كجا شنيد؟!»
پس از درنگي كوتاه درمي‌يابيم كه پيام اصلي و رساي داستان «عتاب استاد» اين است كه سيّد بحرالعلوم، همان دانشمند نام‌آور و فقيه سرشناس شيعه، داناي راز بوده و با بصيرتي كه داشته، از همه‌ي امور همسايه‌ي سيّد جواد ـ بلكه از امور همه‌ي مردم ـ باخبر بوده[3] و رفتار و عملكردش بر اساس بصيرتش بوده است.[4]
از نكته‌ها و پيام‌هاي فرعي داستان ـ چه مثبت و چه منفي ـ صرف‌نظر كرده و داستان «مرد ناشناس[5]» را عيناً از قول كتاب نقل مي‌كنيم:
 
«زن بيچاره، مشك آب را بدوش كشيده بود، و نفس نفس زنان به سوي خانه‌اش مي‌رفت. مردي ناشناس به او برخورد و مشك را از او گرفت و خودش بدوش كشيد. كودكان خردسال زن، چشم به در دوخته منتظر آمدن مادر بودند. در خانه باز شد. كودكان معصوم ديدند مرد ناشناسي همراه مادرشان به خانه آمد، و مشك آب را به عوض مادرشان به دوش گرفته است. مرد ناشناس مشك را به زمين گذاشت و از زن پرسيد:

«خوب معلوم است كه مردي نداري كه خودت آبكشي مي‌كني، چطور شده كه بيكس مانده‌اي؟»

ـ «شوهرم سرباز بود. علي بن ابيطالب او را به يكي از مرزها فرستاد و در آنجا كشته شد. اكنون منم و چند طفل خردسال.»

مرد ناشناس بيش از اين حرفي نزد، سر را به زير انداخت و خداحافظي كرد و رفت، ولي در آن روز آني از فكر آن زن و بچه‌هايش بيرون نمي‌رفت. شب را نتوانست راحت بخوابد. صبح زود زنبيلي برداشت و مقداري آذوقه از گوشت و آرد و خرما، در آن ريخت و يكسره به طرف خانة ديروزي رفت و در زد.

ـ «كيستي؟»

ـ «همان بندة خداي ديروزي هستم كه، مشك آب را آوردم، حالا مقداري غذا براي بچه‌ها آورده‌ام.»

ـ «خدا از تو راضي شود، و بين ما و علي بن ابيطالب هم خدا خودش حكم كند.»

ـ «در باز گشت و مرد ناشناس داخل خانه شد بعد گفت: «دلم مي‌خواهد ثوابي كرده باشم، اگر اجازه بدهي، خمير كردن و پختن نان، يا نگهداري اطفال را من به عهده بگيرم.»

ـ «بسيار خوب، ولي من بهتر مي‌توانم خمير كنم و نان بپزم، تو بچه‌ها را نگاه‌دار، تا من از پختن نان فارغ شوم.»

زن رفت دنبال خمير كردن. مرد ناشناس فوراً مقداري گوشت، كه خود آورده بود، كباب كرد و با خرما، با دست خود به بچه‌ها خورانيد.

به دهان هر كدام كه لقمه‌اي مي‌گذاشت، مي‌گفت:

«فرزندم! علي بن ابيطالب را حلال كن اگر در كار شما كوتاهي كرده است.»

خمير آماده شد. زن صدا زد:

«بندة خدا همان تنور را آتش كن.»

مرد ناشناس رفت و تنور را آتش كرد. شعله‌هاي آتش زبانه كشيد، چهرة خويش را نزديك آتش آورد و با خود مي‌گفت:

«حرارت آتش را بچش، اين است كيفر آن‌كس كه در كار يتيمان و بيوه‌زنان كوتاهي مي‌كند.»

در همين حال بود كه زني از همسايگان به آن خانه سر كشيد، و مرد ناشناس را شناخت. به زن صاحب خانه گفت:

«واي به حالت، اين مرد را كه كمك گرفته‌اي نمي‌شناسي؟! اين اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب است.»

زن بيچاره جلو آمد و گفت:

«اي هزار خجلت و شرمساري از براي من، من از تو معذرت مي‌خواهم.»

ـ «نه، من از تو معذرت مي‌خواهم، كه در كار تو كوتاهي كردم.» »

پيام اصلي و رساي داستان «مرد ناشناس» كاملاً واضح و آشكار است. علي عليه‌السلام كه به فرموده‌ي كتاب و سنّت، شاهد بر همه‌ي آفرينش مي‌باشد، در اين قصّه از احوال خانواده‌ي سربازش كه در جنگ كشته شده، بي‌خبر مانده و خود را عتاب كرده است!! از پيام‌هاي فرعي داستان ـ كه اكثراً منفي مي‌باشند ـ صرف‌نظر كرده و به مقايسه‌ي آن با داستان «عتاب استاد» مي‌پردازيم:
سيّد بحرالعلوم اهل بصيرت بوده ولي مرد ناشناس... .
سيّد بحرالعلوم بيگانگاني كه در دوردست‌ها زندگي مي‌كردند از نظر دور نمي‌داشته ولي مرد ناشناس... .
سيّد بحرالعلوم از خوردن غذا خودداري مي‌كند تا گرسنه‌اي سير شود ولي مرد ناشناس... .

پس نتيجه مي‌گيريم كه سيّد بحرالعلوم برتر از مرد ناشناس است.

آري! به خدا سوگند اميرالمؤمنين علي عليه‌السلام هنوز هم در ميان خواصّ و عوام شيعه ناشناخته مانده است. چه كسي باور مي‌كند كه اسدالله الغالب عليّ بن ابي‌طالب عليه‌السلام در ميان مردم كوفه با آن همه فضيلت و منقبت و جهاد و نماز و خطبه هنوز هم ناشناس مانده باشد؟

حال از خود مي‌پرسيم:

ـ آيا داستان مرد ناشناس براي دوستان و ارادتمندان حضرتش سودمند است؟ يا... ؟

ـ داستان مرد ناشناس چه كساني را هدايت و ارشاد مي‌كند؟

ـ داستان مرد ناشناس چقدر با واقعيّت سازگار است؟

ـ داستان مرد ناشناس چقدر از راستي و صداقت بهره دارد؟

ـ آيا داستان مرد ناشناس معرّف روح تعليمات اسلامي است؟
در پايان بار ديگر عرضه مي‌داريم: سلام و صلوات خدا و فرشتگان و پيامبران و نيكان و پاكان بر تو باد اي اوّل مظلوم عالم، اي عمود دين و اي اميرالمؤمنين.

--------------------------------------------------------------------------------
[1] داستان راستان، ج 1، ص نه تا سيزده.
[2] داستان راستان، ج 2، ص 46.
[3] به نقل از سيّد بحرالعلوم آورده‌اند كه: «لو سألتني عن الارض شبراً شبراً لأخبرتك به» اگر از وجب به وجب زمين از من بپرسي، تو را از آن باخبر مي‌سازم. (نجم الثاقب، ص 408)
[4] مقام علمي و معنوي سيّد بحرالعلوم، محترم و غير قابل انكار است.
[5] داستان راستان، ج 1، ص 258.
دلیل پرس
 
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
نظرات بینندگان
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
ربطش به مشك آب و اميرالمومنين عليه السلام چي بود!؟
ahmad
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۸
آقا محمد عزيزم آي کيو
مردناشناس همان علي عليه السلام بودند
موسوی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۳
خیر نتیجه گیری شما عجولانه و نیاز به برسی و تامل پیرامونی موضوع است.
اولا چنانچه فیضی به سید بحر العلوم برسد از مدد وکمک واسطه فیض اصلی از باری تعالی یعنی امام عصر (ع) می باشد .
و روایات ناظر بر گزارش اوضاع و رویدادهای زمان امام امیر المومنین (ع) و کلا صدر اسلام با توجه به این روایات خاصه مراودات و یا قصه های تاریخی حتما کامل و به اصطلاح روزنامه ای و بدون نقص در بیان نیستند.
لذا در اینگونه موارد و روایات باید باید مقام و جایگاه امام معصوم از منظر معرفتی امام شناسی دید تا از افتادن در وادی اشتباه و گمراهی خدای نکرده دور نه شویم.
ناشناس
United States
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۴
آقای موسوی عزیز بحث بر سر این نیست که آیا فیض به سید رسیده یا نرسیده. بله ممکن است چنین باشد. بحث سر این است که چگونه می‌توان امیر المومنین علیه السلام را متهم به کوتاهی و غفلت و عدم آگاهی در امر ایتام کرد ولی سید را آن گونه توصیف نمود. سید شیعه‌ای از شیعیان امیر المومنین است و اگر چیزی به او رسیده باشد از شعاع عنایت مولایمان علی علیه السلام است.
بنا بر این به مرکز ثقل این قصه دقت بیشتری مبذول دارید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
آقای موسوی عزیز بحث بر سر این نیست که آیا فیض به سید رسیده یا نرسیده. بله ممکن است چنین باشد. بحث سر این است که چگونه می‌توان امیر المومنین علیه السلام را متهم به کوتاهی و غفلت و عدم آگاهی در امر ایتام کرد ولی سید را آن گونه توصیف نمود. سید شیعه‌ای از شیعیان امیر المومنین است و اگر چیزی به او رسیده باشد از شعاع عنایت مولایمان علی علیه السلام است.
بنا بر این به مرکز ثقل این قصه دقت بیشتری مبذول دارید
موسوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
پاسخ به پاسخ :
اگر به عرض بنده در سطر اخر عنایت می نمودید .
تناقض فرضی شمات مبنی بر {چگونه می توان ... متهم کرد.} به اصطلاح سالب به انتفای موضع است .
اشتباه این قیاس مشهود است در فرض سوال و چرای شما .
بی جهت اشاره به واسطه فیض نکردم .
شما در ادبیات دعا و مناجات وارده از ائمه (ع) زبا تواضع و درخواست عف وبخشش از گناهان به سوی خدا است .
در حالی که ائمه معصوم (ع) از گناه هستند.
اینکه شما و بنده از این قصه و یا روایت تاریخی تعجب می کنیم شاید ناشی از نگاه سطحی به این موضوع بدون دید بلند و برگرفت از معرفت امام شناسی است.
امیر المومنین (ع) با لسان هشدار می فرماید آیا می سزد که به او با نام امیر المومنین خطاب کنند و در مثلا یمامه و یا نقطه دوری از قلمرو اسلامی شخصی گرسنه به خوابد؟
این جمله را امام (ع) به اصطلاح تشریفاتی و تبلیغاتی بیان نکردند برای جلب نظرها و ریا
دروغ در قاموس حضرت علی(ع) وجود ندارد.
نمی خواهم به اصطلاح در مقابل شما فضل فروشی کنم .
موفق باشید انشاء الله
جردن
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
موفق باشید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
آقای موسوی عزیز بحث بر سر این نیست که آیا فیض به سید رسیده یا نرسیده. بله ممکن است چنین باشد. بحث سر این است که چگونه می‌توان امیر المومنین علیه السلام را متهم به کوتاهی و غفلت و عدم آگاهی در امر ایتام کرد ولی سید را آن گونه توصیف نمود. سید شیعه‌ای از شیعیان امیر المومنین است و اگر چیزی به او رسیده باشد از شعاع عنایت مولایمان علی علیه السلام است.
بنا بر این به مرکز ثقل این قصه دقت بیشتری مبذول دارید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
آقای موسوی عزیز بحث بر سر این نیست که آیا فیض به سید رسیده یا نرسیده. بله ممکن است چنین باشد. بحث سر این است که چگونه می‌توان امیر المومنین علیه السلام را متهم به کوتاهی و غفلت و عدم آگاهی در امر ایتام کرد ولی سید را آن گونه توصیف نمود. سید شیعه‌ای از شیعیان امیر المومنین است و اگر چیزی به او رسیده باشد از شعاع عنایت مولایمان علی علیه السلام است.
بنا بر این به مرکز ثقل این قصه دقت بیشتری مبذول دارید
محسن35
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
سلام. به نظر شما نمي شه خواست خدا رو مطرح كنيم ؟ سالك يا عارف يا امام از آنچه با خبر مي شوند كه خدا اذن بدهد.
نظزتون چيه ؟
جردن
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
امام در هر زمان و در هر مکان و در تمام شرایط عالم به ما سوی الله است. و قابل قیاس با احدی نیست. حال چگونه ممکن است در این مسأله‌ی عادی، که در دائره‌ی امامت اوست، امام علم نداشته باشد و سید علم داشته باشد! آیا در این صورت امامت امام زیر سوال نمی‌رود؟ مضافا بر اینکه این روایت از نظر سند نیز مشکل اساسی دارد. مسأله بسیار روشن است. خطایی است که متأسفانه در میان بزرگان شایع است. و دفاع دوستان هم خیرخواهانه است. اما به نظر می‌رسد قابل توجیه و دفاع نیست. خطا خطاست. و بجز معصوم از همگان سر می‌زند. خداوند به همه‌ی علمای ما که قطعا قصد خیر داشته‌اند جزای خیر عنایت فرماید.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
آقای موسوی عزیز بحث بر سر این نیست که آیا فیض به سید رسیده یا نرسیده. بله ممکن است چنین باشد. بحث سر این است که چگونه می‌توان امیر المومنین علیه السلام را متهم به کوتاهی و غفلت و عدم آگاهی در امر ایتام کرد ولی سید را آن گونه توصیف نمود. سید شیعه‌ای از شیعیان امیر المومنین است و اگر چیزی به او رسیده باشد از شعاع عنایت مولایمان علی علیه السلام است.
بنا بر این به مرکز ثقل این قصه دقت بیشتری مبذول دارید
موسوی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
آقای محسن
سلام علیکم:
علم و بیان و رفتار و رضای امام معصوم (ع)
از منبع فیض الهی است .(بنابر این مستقل و ذاتی نیست اراده وعلم آنان (ع) بلکه به مشیت و اراده الهی مقدر است و غیر محدود نیست خواست انان مطابق مشیت الهی و خواست خدا است)منظور از علم غیبی که اختصاص به خدای متعال دارد علمی است نا محدود که احتیاج به تعلم نداشته باشد.
چنانکه امیر المومنین (ع) در جواب شخصی که سوال کرد .
آیا شما علم غیب دارید؟ فرمود (انما هو تعلم من ذی علم) این علم (علم امام) تعلم از منبع علم که خدای تعالی است .
بسیاری از اولیاء خدا از علوم غیبی که به ایشان وحی یا الهام می شد مطلع بوده اند ویکی از موارد اینگونه موارد خبر غیبی است که به مادر حضرت موسی(ع) الهام شد
{انا رادوه الیک و جاعلوه من المرسلین}قصص 7- بحث کلامی علم امام پیچیده و سنگین و در حد و اندازه کامنت نیست.
ولی تحلیل قصه وارد نسبت به آن خانم که شوهرش در زمان امامت امام علی (ع) شهید شده نمی شود به صورت حتمی به همان شکل(قصه)باورش کرد . عدالت مولای متقیان (ع) آنهم خاصه در محدوده زمان خلافت در بستر معرفتی مولا (ع) با وجود امدادهای غیبی در مقام تحدی روشن بوده و با یکی دو نکته های تاریخی مبهم خدشه دار نمی شود .
و از منظری دیگر کرامات علماء و صلحاء مومنین برای هریک از آنان در طول زندگیشان را به تعدادی مشخص نشان دار هستند و بعضا یک مورد و بعضی دو یا سه مورد.
که آنهم از عنایات ائمه (ع ) واسطه اصلی فیض می باشد که بیشتر در زمانها و حالات و یا تایید بوده است.
از دست اندرکاران سایت شیعه نیوز متشکرم ایکاش موارد کامنتها که اصطلاحا (کپی پیس) می شوند ip رسیدگی کنند.
بصیر
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۳
به نام خدا
چرا شما به جای بررسی اصل سند داستانی که استاد شهید از آنجا نقل کرده به ایشان گیر داده اید؟ واقعا که بعضی وقت ها آدم میماند چه بگوید؟
ريزه خوار خوان مولا
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۹
اين داستان توهين محض به وجود شريف مولاي كل مولا ، امير كل امير مولانا اميرالمومنين صلوات الله عليه است.
روايت داريم در مدت حكومت مولا حتي يك بيكار نبوده (كه شرايط كار كردن داشته ياشد) يك شخص گرسنه نخوابيده. يك عذب هم نبوده(اگر خواهان زن گرفتن بوده) حتي مولا با دستان مبارك خودشان نهرهايي كندند و آنها را به همه ي خانه هاي كوفه هدايت كردند و همه خانه ها آب را از داخل خانه خود تامين مي كردند و آب به صورت جوي از زير ديوار رد مي شده است. و ....
آيا مولايي كه مولاي همه عوالم هست و حتي حيوانات هم به مدد ايشان ارتزاق مي كنند آيا رواست كه در مورد مولاي غريبمان اينطور بيان كنيم؟؟!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۰
به نام خدا
گفت
زمصرش بوي پيراهن شنيدي
چرا در چاه كنعانش نديدي
اگر داستان مرد ناشناس سند داشته باشد اشكال نويسنده مقاله بي مورد است. همان پيامبري كه از آسمانها خبر مي‌اورد نمي دانست شترش كجاست. حل اين مساله هم در كتب عقيدتي هست
اشوری
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۱
باسلام دقت و ریز بینی جالبی بود ولی به نظر من از این نکته غافل موندیم که :امام علی علیه السلام به وضیت زندگی آن زن و شهادت همسرش آگاه بودند ولی بیان نکردند...مگرمیشود کسی که عقل کل باطن جهان است از این وضعیت بیخبر بوده باشد.!!!!