SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز :
به گزارش سرویس دین و اندیشه «شیعه نیوز» در پی طرح چند استفتاء در خصوص ازدواج موقت و عقد محرمیت از ایت الله سید محمد باقر شیرازی دام ظله از مراجع تقلید شیعه در مشهد مقدس ، ایشان در پاسخ چنین فرمودند :
سؤال1:
آیا به نظر حضرتعالی برای عقد دختر نیاز به اجازه پدر می باشد؟
پاسخ معظم له: عقد نکاح به دو صورت است:
1ـ عقد نکاح دائم 2ـ عقد نکاح موقت یا صیغه موقت.
پاسخ معظم له:
در عقد نکاح دائم حتماً اجازه پدر برای دختر لازم است تا زمانی که عرفاً به سن رشد(سنی که دختر بتواند صلاح و فساد خود را درست تشخیص دهد) نرسیده باشد.
و امّا در صیغه موقت نیازی به اجازه پدر نیست در صورت احساس ضرورت، به شرط عدم دخول و همبستر شدن، و امّا سایر تلذّذات برای این دختر بلامانع است.
سؤال2:
آیا به نظر معظم له عقدهای محرمیّت مصطلح امروزی که بین عروس و داماد که محدود به یکسری حدود خاص و صرفاً جهت ایام نامزدی است، مجزی است یا خیر؟ و آیا نیاز به اجازه پدر دارد یا خیر؟
پاسخ معظم له:
عقد محرمیت مذکور بلامانع است و در فرض مذکور نیازی به اجازه پدر نیست هرچند که با اطلاع پدر باشد بهتر است.
سؤال3:
آیا عقد محرمیّت هم علاوه بر مشخص شدن مدت محرمیّت، نیازمند تعیین مهریه بوده و داماد موظف به پرداخت آن می باشد؟
پاسخ معظم له:
عقد محرمیت مذکور مانند سایر اقسام نکاح علاوه بر تعیین زمان، نیازمند تعیین مهر با همان شرائط بوده و مهریه مشخص شده بر ذمّه داماد است که موظف است آنرا تا پایان زمان محرمیّت به عروس بپردازد مگر آنکه بعد از اجرای صیغه عقد، عروس آنرا به داماد ببخشد که در این صورت داماد بریء الذمه می شود.
-دختر باکره و رشیده (کسی که مصلحت خود را تشخیص می دهد)، بخواهد شوهر کند (چه به صورت عقد دائم و چه غیر دائم) چنانچه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد.
-مطلقه، نیاز به اجازه پدر نیست.
آیت الله سید محمد باقر شیرازی(این مرجع): بدون اجازه پدر اشکال ندارد.