۰

بحران يمن نيازمند راه‌حل نظامي است

دور تازه خشونت‌ها در يمن به دنبال مخالفت علي عبدالله صالح براي کناره‌گري از قدرت و نيز افزايش احتمال جنگ داخلي در اين کشور درگرفته است.
کد خبر: ۲۷۰۴۸
۲۱:۲۳ - ۲۶ مهر ۱۳۹۰
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «ششیعه نیوز» ، در همين راستا شبکه پرس تي‌وي مصاحبه‌اي با دکتر لارنس ديويدسون، استاد دانشگاه وست‌چستر در ايالت پنسلوانيا انجام داده است که در ادامه متن برگردان فارسي اين گفت‌‎وگو را مي‌خوانيد.

پرس تي‌وي: علي عبدالله صالح، رئيس جمهوري يمن بارها و بارها گفته است در روزهاي آينده از قدرت کناره‌گيري مي‌کند. آيا خشونت در خيابان‌هاي يمن عليه تظاهرکنندگان نشانه‌اي از قصد او براي کناره‌گيري از قدرت است؟

دکتر لارنس ديويدسون: من فکر نمي‌کنم او قصد کناره‌گيري از قدرت را داشته باشد. در واقع، فکر مي‌کنم که يمن در واقع اکنون درگير جنگ داخلي است. کاملا روشن است که اين سازمان يا هر چيزي که از دولت باقي مانده است قصد ندارد به جايي برود.

به نظر مي‌رسد نبردها در سه بخش از اين کشور تقسيم شده‌اند و فکر نمي‌کنم براي حل اين مشکل چاره‌اي جز راه‌حل نظامي وجود داشته باشد. اکنون اين به معناي آن نيست که صالح يا مردم يمن در حال دست‌يابي به پيروزي هستند، اما گمان هم نمي‌کنم بر قراري صلح از راه مذاکره نيز ممکن باشد.

پرس تي‌وي: نکته جالب در اين است که اتحاديه عرب نسبت به مساله يمن بسيار بي‌تاثير عمل کرده است. نظر شما چيست؟

دکتر لارنس ديويدسون: واقعا نمي‌دانم. عربستان سعودي ترجيح مي‌دهد از راه گذار آرام از شر صالح خلاص شود، اما نمي‌داند چگونه مي‌تواند اين کار را انجام دهد. بنابراين، فکر مي‌کنم اتحاديه عرب به مساله يمن به مانند سناريو حل‌ناشدني مي‌نگرد که نمي‌تواند راهي براي برقرار صلح از راه مذاکره پيدا کند و احتمالا براي يافتن چنين راهي تلاش کردند، شايد سرسختي صالح تا کنون مانع انجام چنين کاري شده است. به همين دليل تنها راه باقي مانده نوعي راه حل نظامي است.

براي امريکايي‌ها نيز تا زماني که اجازه يابند به عمليات عليه دشمنان خود در يمن يعني مردمي که فکر مي‌کنند عضو القاعده هستند ادامه دهند، مهم نيست که چه کسي در يمن حکومت مي‌کند.

در اين ميان، اگر راه حلي براي يمن پيدا نشود، اين کشور به لحاظ جغرافيايي تجزيه خواهد شد و شاهد افغانستان يا سومالي ديگري خواهيم بود؛ و اين بدترين سناريو از ديدگاه امريکا خواهد بود.

ناظران بيروني به واقع نمي‌دانند چه کار بايد کرد و چه قانون يا نظمي در مناطق گوناگوني که تحت کنترل جناح‌ها است، وجود دارد. بنابراين، يمن در ميانه جنگي داخلي است و اين مساله بايد از راه گزينه نظامي از بين برود.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: