۴۰

غبار غربت قبر صاحب«شب‌های پیشاور» در شهر اهل‌ بیت (علیهم السلام)

وقتی از یکی از دوستان شنیدم که قبر سلطان الواعظین شیرازی صاحب کتاب ارزشمند شب‌های پیشاور در قم است یکّه خوردم و بر خود نهیب زدم که چرا تاکنون موفق به زیارت آرامگاه او نشده‌ام.
کد خبر: ۲۶۸۰۲
۱۹:۵۰ - ۱۹ مهر ۱۳۹۰
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

برای زیارت مرقد این عالم جلیل‌القدر بعد از اذان ظهر راهی قبرستان نو شدم. این قبرستان در گذشته به نام حاج‌ شیخ نیز معروف بوده است. بالای درب ورودی عکس کربلائی محمد ساروقی نصب است، از حجاری جنب درب که مشغول نوشتن یک سنگ قبر است. نشانی دفتر قبرستان را می‌پرسم.

جوانی بیست و چند ساله را پیدا می‌کنم که مسئول دفتر است و نشانی قبری را به پیرمردی نشان می‌دهد. بعد از سلام واحوال‌پرسی نشانی قبر مرحوم سلطان الواعظین را جویا می‌شدم که ابراز بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید؛ باید در رایانه جستجو کنم.

راهی دفتر می‌شویم. رایانه‌ای قدیمی در گوشه اتاق قرار دارد و محل دفن اموات در آن ثبت است و نشان می‌دهد که بیش از چهل‌هزار نفر در قبرستان نو دفن هستند،‌ اما نام همگی در لیست کامپیوتر موجود نیست. جستجو با عبارات،‌ سلطان، واعظ، واعظین و شیرازی نتیجه نمی‌دهد.

تشکر می‌کنم و به سمت قبرستان ابوحسین می‌روم این گورستان در انتهای کوچه جنب قبرستان نو قرار دارد و تعدادی از علما در آن مدفون هستند، البته اسامی آنها هنوز لیست بندی نشده است. طلبه‌ای چند قدم جلوتر از من راه می‌رود. صدایش می‌زنم و سؤالم را تکرار می‌کنم. اتفاقاً او هم برای زیارت سلطان الواعظین و مرحوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین الهی برادر علامه طباطبائی آمده است. قبر سلطان الواعظین را نشان می‌دهد. قبر در اتاقکی است که درب آن بسته و در حیاط اصلی قبرستان ابوحسین قرار دارد.

تابلوی کوچکی هم بر سردر اتاقک نصب شده است. از یافتن آرامگاه این عالم وارسته احساس رضایت می‌کنم. چون قبلاً از کتاب شب‌های پیشاور بهره‌مند شده بودم، ولی توفیق نداشتم به مقام رفیع صاحب آن ادای احترام کنم. فاتحه‌ای برای آن مرحوم و سایر علمای مدفون از جمله آیت‌الله شیخ کاظم قاروبی تبریزی و آیت‌الله کوکبی تبریزی می‌خوانم. زیارت قبور علما باید سبب شود که ضمن ایجاد ارتباط معنوی در جهت ادامه مسیر آن بزرگواران تلاش کنیم.

سلطان‌الواعظین که بود؟

سید محمد سلطان الواعظین در سال 1314 ه.ق در تهران چشم به جهان گشود. خانواده‏ای که مرحوم سید محمد در آن به دنیا آمد از مهمترین و معتبرترین سادات ایران به شمار می‏رود. نسب شریف وی چنان که مرحوم آیت‏اللّه العظمی نجفی مرعشی نگاشته‏اند، با 25 واسطه به حضرت موسی بن جعفر، امام کاظم علیه‏السلام، می‏رسد.

تحصیلات و اساتید سلطان الواعظین در همان اوان کودکی در خدمت پدر ارجمندش مشغول فراگیری معارف دینی شد و سپس در مدرسه پامنار تهران از محضر اساتید و علمای دیگر بهره‏مند شد. ایشان پس از مدتی، در سال 1326 ه. ق، راهی عتبات عالیات شد و در جوار بارگاه سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبداللّه الحسین علیه‏السلام در کربلای معلی اقامت گزید.

ایشان در این شهر از محضر اساتیدی همچون آیت‏اللّه فاضل مرندی و آیت‏اللّه شهرستانی کسب فیض نمود. وی پس از مدتی به تهران بازگشت و بعد از درگذشت پدر گرامیش در سال 1351 ه . ق از آنجا به قم آمد و از محضر برخی بزرگان حوزه علمیه قم همچون استاد الفقها آیت‏اللّه حاج شیخ عبدالکریم حائری، آیت‏اللّه حاج سید محمد حجت، آیت‏اللّه آقا سید محمد تقی خوانساری، آیت‏اللّه آقا میرزا محمد علی شاه آبادی و...استفاده نمود.

سلطان الواعظین حدود پنج سال در قم از محضر اساتید فوق استفاده کرد و سپس به تهران بازگشت.

سفر به پیشاور و تشکیل جلسات مناظره‏

سلطان الواعظین سفرهای متعددی به خارج از ایران داشت؛ وی در همه این مسافرت‏ها علاوه بر مجالس وعظ و منبر و تبلیغ، با علمای بزرگ فرق و مذاهب نیز به گفتگو و تبادل نظر می‏پرداخت و آراء و عقاید حقه شیعه را با ایشان مطرح می‏ساخت.او سفرهایی را به مصر، سوریه، لبنان، اردن، فلسطین و هندوستان انجام داد، و مهمترین آنها - که مناظره معروف او در آن تحقق یافت و باعث شهرت وی گشت - سفر به پیشاور بود. ایشان در ربیع الاول سال 1345 ه . ق که تنها سی سال از عمرشان می‏گذشت، پس از سفر به عتبات و استعانت از سلطان الاولیاء حضرت امیرالمؤمنین علیه‏السلام راهی هندوستان شد.

در کراچی، بمبئی، لاهور، پنجاب، حیدرآباد و بسیاری نقاط دیگر هند مورد استقبال و احترام مسلمان‏ها و غیر مسلمان‏ها واقع شد و جلساتی از بحث و مناظره را برقرار کرد. بعد از آن به دهلی نو دعوت شد و جلسه مناظره با عده‏ای از علمای هند را برای ایشان فراهم ساختند. در بعضی از این جلسات که در دهلی انجام می‏شد، رهبر بزرگ هند مهاتما گاندی نیز شرکت می‏کرد.

بعد از این جلسات، سلطان الواعظین به دعوت محمد سرور خان که از متنفذین خاندان قزلباش هندوستان به شمار می‏رفت، برای سخنرانی و خطابه راهی پیشاور شد. این مجلس با حضور جمع زیادی از مردم پیشاور و حومه آن و نیز عده‏ای از علمای فریقین- شیعه و سنی - در امام باره- حسینیه - مرحوم عادل بیک برقرار شد. سلطان الواعظین در این جلسات مباحثی در زمینه خلافت و ولایت و عقاید شیعه مطرح ساخت. در پایان یکی از این سخنرانی‏ها دو تن از علمای کابل نزد سلطان الواعظین آمده و تقاضا می‏کنند در ارتباط با سخنان او با ایشان مناظره کنند. این دو نفر به نام‏های حافظ محمد رشید و شیخ عبدالسلام از آن شب به بعد، پس از نماز مغرب و عشاء در حضور جمع زیادی از علما و رجال و مردم شهر، پیرامون مسائل مورد اختلاف با سلطان الواعظین به گفتگو می‏نشستند.

این جلساتِ پرشور که از شب جمعه 23 رجب 1345 ه . ق شروع شد، تا ده شب به طول انجامید. جلسه مناظره هر شب بعد از نماز مغرب و عشا تا 6 یا 7 ساعت و گاهی نیز تا اذان صبح ادامه می‏یافت.

در این مباحثات مسائلی از قبیل: دلالت آیات و روایات بر مقام شیعه، عقاید فرق مختلف شیعه، ظلم و ستم خلفا در طول تاریخ نسبت به شیعه، مذاهب اربعه اهل سنت، احادیث مختلف در فضیلت حضرت امیر (علیه السلام)، دلالت آیات مختلف بر شأن و منزلت حضرت امیر (علیه السلام) ، مسأله سقیفه، شوری، بدعت‏های معاویه، قیام و شهادت حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) و بسیاری از مباحث تاریخی و اعتقادی دیگر مطرح شده است. استدلال مرحوم سلطان الواعظین در طول این مناظره، فقط از کتب و منابع اهل سنت می‏باشد، و این خود نشانه تسلط و احاطه آن بزرگوار به منابع روائی و تفسیری عامه است. این احاطه تا جایی است که در برخی موارد موجب حیرت علمای اهل سنت حاضر در مجلس می‏شود و تحسین ایشان را برمی‏انگیزد. به راستی حضور ذهن و قدرت حافظه ایشان در ذکر منابع و کتب مختلف برای یک مطلب، حیرت انگیر است.

آیت‏ اللّه موسی شبیری زنجانی دامت معالیه می‏فرمودند:

«برخی از موثقین نقل می‏کردند، مرحوم سلطان الواعظین در اواخر عمر - که به بیماری قلبی شدیدی مبتلا بود - نیاز به معالجه پیدا کرد. فرزند او با یکی از یهودی‏های متمکن تهران آشنا بود. این شخص یهودی که از طریق فرزند، پدر دانشمندش را می‏شناخت؛ یک چک سفید به او می‏دهد و می‏گوید این را به پدرت بده و بگو به هر کجا که می‏خواهند برای معالجه بروند. من تمام هزینه آن را خواهم پرداخت. پسر سلطان الواعظین مراتب را به عرض پدر می‏رساند. سید در جواب می‏گوید: من که یک عمر نوکر حضرت سید الشهدا علیه‏السلام بوده‏ام، حالا بیایم و از یک یهودی برای معالجه مریضی‏ام پول بگیرم؟ و چک سفید را به صاحب آن پس می‏دهد.»

درگذشت‏

آن مدافع حریم ولایت، پس از سال‏ها تلاش خستگی‏ناپذیر، واپسین سال‏های عمر خویش را با بیماری شدید قلبی می‏گذراند، به طوری که تقریباً در ده سال آخر زندگی کاملاً خانه نشین شد. آن عالم فرزانه سرانجام روز جمعه 17 شعبان المعظم 1391 ه . ق، برابر با 16 مهرماه 1350 ه.ش در تهران درگذشت.

علاوه بر شبهای پیشاور کتب ارزشمندی همچون گروه رستگاران، صد مقاله سلطانی... از خود به یادگار گذاشته است.

منبع : حوزه‌نیوز
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۰
نظرات بینندگان
عبدالمیثم
United States of America
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۹
درودوسلام خداوحضرات معصومین صلوات الله علیهم اجمعین براین مدافع حریم ولایت حضرت مولایم علیه سلام ولعنت خدابرآنان که معانداین درگه هستند....
درودخدابرتمامی مدافعان حریم الهی ولایت مولا امیرالمومنین علیه سلام....
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
واقعا!!!!
بنده هم تعجب کردم
چنین شخص ارزشمند و پر افتخاری در قم و .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
رحمت الله علیه. روحش با حضرت ابولولو محشور و همنشین باشه.
محب الحسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
روحش با امیرالمومنین(ع)محشور باد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۱
مسئولین محترم مواظب باشند وهابیت لعنت الله علیه مشغول توزیع کتابی بنام روزهای پیشاور در میان مومنان هستند و علما هم پاسخ آنرا بدهند .
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۳
از نویسنده گزارش کمال تشکر را دارم. مطلب مفیدی بود.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۶
سلام علیکم،
بنده از استادم و کسی که آن تابلوی به ظاهر کوچک را در آنجا نصب کرد تشکر می کنم همچنین شماها اگر به این نوشته توجه کرده اید بدانید که امثال سلطان الواعظین فراوان هستند که گمنام هستند از جمله مرحوم فیروزآبادی و مرحوم مدرس و ...
ريزه خوار
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۹
رحمت واسعه الهي به روح ملكوتي اين عزيز و ذريه حضرت صديقه طاهره سلام الله عليها.
روحش شاد به بركت صلوات بر محمد وآل محمد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
بنده اخیراً در تعطیلات نوروز 1392 موفق به خواندن کتاب "شبهای پیشاور" شدم
و خدا را شاکرم که شیعه هستم و سلام و درود میفرستم به روان پاک این روحانی برجسته
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
با سلام. واقعاً از شما که این مطلب را روی این سایت قرار دادید نهایت تشکر را دارم. من فکر می کردم آرامگاه این عالم جلیل القدر در نجف باشد. انشاءالله توفیق زیارت داشته باشم به اتفاق همسرم. و خداوند بیامرزد او را که عاشق اهلبیت (ع) بوده و لعنت و نفرین جاودانه و ابدی خداوند بر دشمنان اهلبیت (ع)
ولی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
ممنون از لطف شما برای درج این مطالب و خجل از روی این علما که هر روز از دین پیغمبر خاتم و مذهب بر حق شیعه دور تر می شیم خدا به آبروی این علمای بزرگوار مارو ببخشه
سید محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
کتاب شبهای پیشاور را خوانده ام فوق العاده است عزت شیعه با احترام به اهل سنت
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
روحش شاد
منم به نوبه خودم از خوندن این کتاب که دلایل عقلی و نقلی و ذکر آیات و روایاتی که از خوده اهل سنت برای اثبات مقام ولایت امیرالمومنین امام علی(ع) و فرزندان گرامشان با ذکر اسناد معتبر و زیاد استفاده کرده لذت برده به عنوان یک جوان شیعه
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۳۰
خوشابه سعادتش حتما الان همنیشینه امیرالمومنینه
سید مصطفی
Singapore
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
درود و رحمت خداوپیامبربرتمام کسانی که با مطالعه ویقین ازحریم ولایت دفاع کرده ومیکنند؛
همکاران IT
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
ما فایل صوتی شبهای پیشاور را گوش دادیم. بسیار مفید بود. مطالب بسیار مهمی که هر شیعه باید بداند ، در آن یافت می شود. لذا خواندن کتابها و یا گوش دادن به فایل صوتی آن را به همه عزیزان توصیه کرده و درجات عالی تر برای ان عالم فقید از خداوند متعال درخواست داریم. شاد، موفق و سربلند باشید.
مرتضی مختاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
روحش شاد وبا اهلبیت محشور بشن.ممنون از فایل صوتی گذاشتید
مرتضی مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
با سلام خدا رحمتشان کند ازشما کمال تشکر را دارم .چرا اینگونه زندگینامه پر از عظمت ایشان نباید بصورت فیلم وتاتر ویا دررادیو با کیفیت بهتری انجام شود.من تقاضا دارم مناظره حسنیه در مجلس هارون الرشید رو هم با کیفیت صدای بالاتری پخش بفرمایید.التماس دعا
حافظ
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
روحش شاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
از شنیدن استدلا لهای ایشان در مقابل مخالفین لذت بردم .انشاا خدواند روح ایشان را با اهل بیت محشور نماید.
مهدی آقایی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۴
یه روز قدم میزدم تو قبرستان ابو حسین دیدم خیلی مهجور افتاده اومدم سرگذشتشو خوندم تصمیم گرفتم برم مقبر ایشون رو یه سر وسامونی بدم بلکه شفیعم بشه آقا ی سید پیش حضرت علی علیه السلام
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۶
خيلي ممنون
استفاده كردم
به تازگي با شخصيت شريف اين عالم آشنا شدم از اقوام نامشان را شنيده بودم، ايشان دايي پدربزرگ مادرم ميباشند، به زودي به ديدارشان خواهم رفت ان شاءالله، بلكه به آبروي اين عالم اهل عمل ما هم رستگار شويم
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
خدایش رحمت کند. وقتی از غربت مزار او مطلع شدم بسیار قلبم به درد آمد و تصمیم گرفتم در اولین فرصت به زیارتش بروم چونکه با خواندن کتابش بسیار استفاده کردم
علی صولتی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۴
سلام علیکم انشاالله که درتبلغ دین موفق باشید
درودمی فرستم به روح حضرت استادسلطان الواعظین من کتاب شبهای پشاورراسالهات که دیده بودم وازمحتوای کلی آن آگاه بودم اما اکنون که مطالب آن راحدوداخوانده ام بسارافسوس می خورم که چرادرچهل سال گذشته که بانام آن آشنابودم آن رامطالعه ننمودم,مطالب کتاب بقدری جذاب کامل,روان,دقیق,منطقی است که ازخواندن آن سیرنمی شوم.خداحضرتش رابامعصومین محشورنماید.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۳
سلام
واقعا این کتاب اونقدر با ادب و با تسلط به تمامی شبهات جواب میده که من متحیر موندم که این عالم چطور نه اسمی ازون در رسانه اورده میشه نه حرفی ازش زده میشه.
برادر و خواهر گرامی دعا میکنم توفیق خواندن این کتاب نصیبتون بشه .
تشکر
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
فقط می تونم عرض کنم ای کاش الان چندتا این نمونه مبلغین داشتیم که فقط به حریم اهل بیت علیهم السلام توجه داشتند و نه به چیز دیگه تا شیعه بر همگان ثابت شود
هاني
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
البته ظاهرا نگارنده در مقبره ابوحسين خيلي اطرافشون رو نگاه نكردند
اين مقبره، مدفن شريف آيت الله العظمي شريعتمداري از مراجع بزرگ معاصر جهان تشيع نيز قرار دارند كه به مراتب خدمات بسيار زيادي نسبت به حضراتي كه ايشان نام بردند انجام دادند
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۳
با سلام و احترام
ممنون و تشکر از شما دوست عزیز ولی چرا آدرس را ناقص عنوان فرموده اید ؟!... ایکاش نام میدان - خیابان - کوچه را هم ذکر می کردید ... فقط نام قبرستان را آورده اید در هر صورت متشکرم /.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
رحمت ودرود خداوند رحمان به سلطان ابولواعظین شیرازی وپدر بزرگوارش
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۷
خداوند رحمتش کنه.واقعا کتاب شبهای پیشاور رو هر کی نخونده ضرر کرده.بسیار بسیار عالی.من با خوندن این کتاب به شیعه بودنم افتخار میکنم و همیشه به یاد ایشون و بقیه بزرگان جهان تشیع فاتحه میخونم و صدق میدم.یا علی مدد
شیوامحمدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
کتاب شب های پیشاوربسیارعالی وجذاب است.من که هرصفحه روچندبارمی خوانم واقعاحضرت سلطان واعظ شیرازی یک معجزه بودندبرای اثبات حقانیت حضرت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب.بسیارعالی تمام شبهات رابامستندات کتب اهل سنت توضیح داده اند.انشالله قسمت بشه برای عرض ادب بتونیم به قم بریم برای زیارت.ازهمه شیعیان تقاضادارم این کتاب بسیارجالب رابخوانند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۱
رجمت خدا به روان سلطان الواعظین شیرازی/هیچ کتابی به اندازه شب های پیشاور نتوانست اعتقاد به مذهب حقه شیعه را در من نهادینه کند/روحش شاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۹
انشااله آن بزرگوار همنشین با مولایش امیرالمومنین (ع) باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
سلام. بی شک سلطان الواعظین نابغه و مورد عنایت اهل بیت و حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام بوده. در غیر این صورت حتی کامپیوتر هم نمیتونه مثل ذهن با برکت این بزرگوار مطالب چند صد جلد کتاب چند صد برگ رو اینگونه دسته بندی و موضوعی همراه با مستندات قرآنی و روایات بداهه ارائه کنه. روحش شاد. انشالله سلام ماروهم به آقا و سرور و مولا امیرالمومنین علی علیه السلام عرضه بدارن. انشالله. شادی روحش صلوات بر محمد مصطفی و خاندان پاک و آسمانیش.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
فایل صوتی شبهای پیشاور را گوش دادم. خیلی خوب بود. مطالب بسیار مهمی که هر شیعه باید بداند ، در آن بود. انشااله آن بزرگوار همنشین با مولایش امیرالمومنین (ع) باشد.
انشااله ما هم مورد عنایت اهل بیت و حضرت صاحب الزمان علیه السلام باشیم و بتوانیم امرشان را احیا کنیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
پسنديدمم
یک رهگذر
Germany
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۴
با سلام - خدا رحمت کند این مرد نورانی و بزرگوار و سلاله پیغمر ( ص ) را از وقتی که کتاب شبهای پیشاور را مطالعه نموده ام به جرآت بگویم حاضر هستم با مولوی های اهل سنت مناظره کنم ... بقدری این کتاب اطلاعات ارزشمند ارائه می دهد که نهایت ندارد .
مرحوم شادروان جنت مکان آیت الله سلطان الواعظین شیرازی رحمه الله علیه بقدری تسلط کافی بر صحیح بخاری مسلم و مسند احمد حنبل و .. داشته که قابل باور نیست ..
ایکاش آدرس مزار این مرحوم گویا و آشکار عنوان می شد تا ما از تهران بعد از این کرونای لعنتی به زیارت او نائل می شدیم .
سجاد
Netherlands
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۱
خداوند سلطان را بیامرزد، ایشان به تمام معنا از هویت شیعه دفاع نمود، ولی آنچه هر فردی را متحیر می کند قوت حافظه ایشان است که چگونه اینقدر سریع الذهن بوده اند،که منابع را با جلد و صفحه معرفی می نمود، خداوند قرین رحمت نماید، چه تسلطی بر منابع داشتند، امثال ایشان اگر نگویم بی نظیر است به ندرت و خیلی کم، پیدا می شود، جامع بودند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
در قبرستان نو و وادی السلام قم قبرهای علما اوضاع خوبی ندارن لطفا مسیولین پیگیری کنید.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۴
متاسفانه ایران جزو کشورهایی ست که در آن احترامی برای ظاهر قبرستان قائل نیستند، بلکه حتی سازمان متولی یعنی اوقاف بی‌میل نیست که قبرستانها عامدانه و یا به مرور زمان محو شوند. قطع درختان که دیگر نوبر است. همین قبرستان نو را چند بار می‌خواستند به بهانه‌های مختلف به پارک تبدیل کنند که بل توجه به دفن جدید تعدادی از علما در آن موفق نشدند.