۵

درس توحیدی آیت الله بروجردی به یک طلبه

آیت الله بروجردی(ره) در حرم امام رضا(علیه السلام) مشاهده کردند که یک طلبه ای به سوی حرم سجده می‌کند که ایشان نیز با او به شدت برخورد کرده و گفتند؛ برای غیر خدا سجده جایز نیست و طلبه نباید این کار اشتباه را انجام دهد، زیرا طلاب برای مردم الگو هستند.
کد خبر: ۲۵۸۲۳
۰۷:۲۳ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۰
SHIA-NEWS شیعه نیوز:
 
به گزارش «شیعه نیوز» ، حجت‌الاسلام المسلمین ناصر رفیعی، طی سخنانی در جمع مردم گلپایگان با اشاره به مطلب فوق و نیز بیان این که توحید، برگ اول شناسانه یک انسان است، اظهار داشت: توحید نخستین سنگ بنای اعتقادی و حصن و قلعه‌ای است که اگر مومن به آن وارد نشود، از هیچ چیز مصون نیست.

وی افزود: در روایات ما تاکید بسیاری بر مساله توحید شده است؛ در قرآن و در آیة‌الکرسی (سیدالکلام) که به فرموده پیامبر، این آیه پنجاه کلمه است و پنجاه برکت دارد، بهترین تعریف از توحید صورت پذیرفته است و خداوند در آیه به تعریف معبود یگانه پرداخته است.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که صفت و ذکر حی و قیوم کلید صفات خداوند و یکی از اذکاری است که ذکر آن در سجده باعث رفع مشکلات می‌شود، گفت: انسان، حی غیر قیوم است ولی حیات خداوند، ابدی و ازلی است و پروردگار حی قائم به ذات است.

وی اضافه کرد: وقتی که آفتاب طلوع کرد و عالم را روشن کرد، کسانی که در هر جای دنیا باشند از این نور استفاده می‌کنند وقتی کسی در زیر زمین تاریک است خورشید را نمی بیند فقط باید از این مکان تاریک بیرون بیاید تا خورشید را ببیند.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی در بیان مساله « لا اکراه فی الدین» گفت: برخی از مردم به اشتباه گمان می‌کنند که لااکراه فی الدین را هر وقتی که دوست دارند می‌توانند به کار ببرند، یعنی وقتی قرار است برای نماز صبح بیدار شوند و نمی خواهند این کار را انجام بدهند می‌گویند در دین اکراهی نیست؛ در حالی که این فرض کاملا اشتباه است و معنی لااکراه یعنی یعنی نیازی به زور و اجبار نیست، اگر کسی بخواهد خدا و دین را بشناسد دین به راحتی قابل اثبات و درک است.

وی بیان داشت: بحث اکراه، در مورد اصول دین بیان شده است و نه در مورد فروع آن، پس نباید با این توجیه اشتباه که خداوند در قرآن آورده است اکراهی در دین نیست، خود را از به جا آوردن احکام الهی معاف کنیم.

سخنران این مراسم یادآور شد: توحید اساس دین است و تمام تلاش پیامبر(ص) نیز به همین جهت بود که این مساله را در میان مردم جا بیاندازد.

وی با اشاره به ایمان آوردن نجاشی پادشاه حبشه گفت: سجده نکردن و اثبات توحید خداوند از سوی جعفر ابن عبدالله(علیه السلام) نزد نجاشی، باعث ایمان آوردن او شد.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی همچنین اظهارداشت: شارح مساله توحید، پیامبر(صلی الله علیه و آله) و ائمه طاهرین(علیه السلام) بودند، ولی متاسفانه امروزه وهابی‌ها مفسر توحید شده‌اند و پیروان مکتب تشیع را نیز مشرک می‌دانند؛ محمد بن عبدالوهاب در این زمینه کتاب توحید می‌نویسد در صورتی که کتاب‌های بعد از قرآن در بیان اوصاف توحید، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و احادیث و روایات ائمه(علیهم السلام) است؛

وی علمای شیعه را در هزار سال پیش، بانی تفسیر توحید در میان مسلمانان ذکر کرد و گفت: کتاب توحید شیخ صدوق هزار سال پیش نوشته شد و توحیدی که وهابیت عنوان می‌کند، توحید باطل و بی ولایت است؛ ما توحید را از قرآن و صحیفه سجادیه می‌گیریم.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با بیان خاطره ای از مرحوم فلسفی اظهارداشت: ایشان کتابی با عنوان « پیام آیة‌الکرسی» دارد که در این کتاب یک جمله بسیار زیبا دارد و آن جمله این است « پدری به پسرش گفت که دانشگاه قلعه است و اگر در این قلعه رفتی بی کار و بی سواد نمی مانی، ولی اگر به دانشگاه رفتی باید درس بخوانی تا پیشرفت کنی و به اهدافت برسی؛ قصه حصن توحید نیز به همین شکل است و اگر به این حصن وارد شدیم باید تلاش کنیم تا به مقاصد خود برسیم و به خدا نزدیک شویم.»

وی در بیان اثرات توحید در زندگی انسان‌ها، خاطرنشان کرد: امیرالمومنین(علیه السلام)، می‌فرمایند؛ هر کسی که خدا را قبول داشته باشد، باید او را نیز دوست بدارد؛ یعنی خداوند را بر پدر، مادر، همسر و عشیره و مال اش ترجیح دهد.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی همچنین با تاکید بر این که خداوند فرموده است، هر کس من را دوست دارد باید پیامبر(ص) را نیز دوست بدارد، گفت: بعد از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله) عده‌ای این بحث را رواج دادند که قرآن برای همه ما کفایت می‌کند و اجازه ندادند، احادیث و روایات نوشته شود و در جامعه به عنوان تفسیر قرآن ترویج شود.
 
منبع : مرکز خبر حوزه
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
نظرات بینندگان
کامران
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۲
جالبه به خاطر اینکه عنوان خبر و توضیح آن در متن خبر نیست- لطفا بیشتر دقت کنید
عبدالقنبر
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۲
انشاالله اگر دوستان به جای کلمه جعلی "رحلت" از عبارت حقیقی " شهادت" درتوصیف ازدنیارفتن رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم استفاده کنند محق وحقیقی تر است. والسلام علیکم....یاعلی علیه سلام مددست
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۲
عجيبه كه گزيده خبر در متن خبر نيست!!
سید علی
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۳
این مطلب یک حکم اختلافی است و از یک حکم اختلافی نمیشه درس توحید گرفت.

مرحوم آیت الله میلانی نه تنها ایرادی به این مطلب نداشتند بلکه خودشون هر وقت به حرم امام رضا می رفتند به سجده می افتادند و همراهان هم به تبع همین کار را می کردند.

مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیح دارند که برای زیارت که وارد شدی سجده کن و شکر کن و سجده ات می تواند به سمت حرم باشد.

در کل برخی از علما سجده به غیر از کعبه را جایز نمی دانند و برخی سجده به هر سمتی اگر به عنوان خضوع در مقابل خداوند باشد را جایز می شمارند.
مثل سجده ی ملائکه بر آدم. یا سجده بر کعبه که مسجود آدم و کعبه است ولی معبود خداوند عزوجل.

در کل پرستیدن و خدا دانستن اهل بیت غلو است و جایز نیست و سجده همان طور که می شه به هر سمتی سجده کرد می شه به سمت ضریح اهل بیت علیهم السلام هم صورت بگیرد.

در حرم امام حسین هم مستحب است هنگام نماز ضریح مابین فرد و قبله واقع شود.

اصل توحید عدم توهم خداوند و نفی حد تعطیل و حد تشبیه است نه این موردی که شما آورده اید!

یا علی
n b v
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۳
سلام
مثل اینکه سجده کردن فرشتگان به آدم را فراموش کرده اید در قرآن کریم یا سجده ی حضرت یعقوب به حضرت یوسف
بله درست است اگر به قصد پرستیدن باشد اشتباه است
لطفا چنین خبرهای کذبی را به علمای برجسته عالم تشیع نسبت ندهید
متشکرم