SHIA-NEWS شيعه نيوز:
به گزارش «شيعه نيوز» ، با پیشروی انقلابیون در لیبی و فروپاشی نظام معمر قذافی رهبر این کشور، سه کشور اروپایی یعنی انگلیس، ایتالیا و فرانسه رقابت خود را برای حضور در این کشور آغاز کردند.
منابع فرانسوی آگاه در گفتوگو با روزنامهی الریاض -چاپ عربستان- اعلام کردند که نیکولا سارکوزی، رئیسجمهور فرانسه و دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس قرار است برای رایزنی با مسئولان شورای ملی انتقالی لیبی و تقویت روابط با نظام جدید این کشور به لیبی سفر کنند.
این منابع در ادامه افزودند: سفر مسئولان فرانسه و انگلیس به لیبی پس از برگزاری کنفرانس بینالمللی حمایت از لیبی در پاریس در ماه سپتامبر صورت خواهد گرفت.
سارکوزی قصد دارد از طرابلس و دیگر شهرهای لیبی دیدار کند.
این در حالی است که فرانکو فراتینی، وزیر خارجه ایتالیا در گفتوگو با رادیو رای عنوان داشت: ایتالیا و فرانسه وارد جنگ استعماری برای به دست گرفتن ذخایر لیبی نشدند.
وی در ادامه افزود: ما هیچ رقابتی برای اینکه نشان دهیم چه کسی اول از همه به لیبی میرسد، نداریم.
وی بدینترتیب اخبار منتشرشده از سوی رسانهها در زمینه وجود رقابت میان فرانسه و ایتالیا برای امضای قراردادهای بهتر در لیبی را رد کرد.
فراتینی همچنین عنوان داشت: ایتالیا برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر میخواهد اشتباهات استعماری خود در گذشته را خط بزند و دیگر تکرار نکند.
وی در ادامه افزود: لیبی هرگز اجازه حضور نیروهای خارجی به عنوان استعمارگر در این کشور را نخواهد داد. ما تنها خواهان کمک به مردم این کشور هستیم.
فراتینی همچنین عنوان داشت: ما با کسی برای رسیدن به ذخایر لیبی رقابت نمیکنیم. حضور نظامی ایتالیا در لیبی حتی بعد از دستگیری قذافی تا زمانی که شرایط بطلبد، ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: ایتالیا به نقش مهم خود در لیبی بعد از سقوط قذافی در زمینه انرژی، ارتباطات، مهاجرت و زیرساختها ادامه خواهد داد.
ایتالیا برای لیبی مهم است و ما مبادلات تجاری و سیاسی زیادی با یکدیگر داریم.
روزنامه ایتالیایی استامپا نیز در خبری نوشت: سخنان فراتینی، وجود اختلاف میان پاریس و رم برای اعمال نفوذ در لیبی را رد نمیکند.
گروههای سیاسی و شرکتهای ایتالیایی معتقدند که این کشور نفوذ زیادی در لیبی ندارد.
رسانههای ایتالیا معتقدند که مسئولان ایتالیایی با عدم اتخاذ موضع محکم در زمینه مداخله نظامی در لیبی باعث ضربه زدن به جایگاه این کشور شدند.
اخیرا یک شرکت نفتی بزرگ ایتالیا در اواخر ماه مارس خواهان لغو تحریم نظام معمر قذافی شده بود و سیلویو برلوسکونی، نخستوزیر ایتالیا نیز از معمر قذافی دفاع کرده بود.
چنین اقداماتی از دید رسانههای ایتالیا به معنی اشتباه و خطای نظام حاکم در این کشور به شمار میآید.
روزنامه فرانسوی لیبراسیون نیز نوشت: جنگ در لیبی باعث شد تا تولید نفت در این کشور از یکمیلیون و550 هزار بشکه در روز به 50 هزار بشکه کاهش یابد.
تولید دوباره نفت در لیبی به میزان اولیه، نیازمند سرمایهگذاریهای بزرگ در این کشور است.
این روزنامه در ادامه نوشت: این نیاز لیبی باعث میشود تا شرکتهای بزرگ به سمت این کشور سرازیر شوند. زیرساختها نیز در لیبی یکی از مهمترین زمینههای رقابت میان کشورها به شمار میآید.
سقوط نظام قذافی به معنی تغییر قوانین معاملهها به شمار میآید و فرانسه و انگلیس کشورهایی هستند که از این مساله استفاده میکنند.
تحلیلگران معتقدند که تمام نشانهها بیانگر آن است که فرانسه در این رقابت پیروز شده است. این کشور زمانی که ایتالیا مخالف مداخله نظامی در لیبی بود، حمله ناتو به لیبی را رهبری کرد.
رسانههای فرانسه در بنغازی و طرابلس فعال بودند و مردم لیبی پرچم ایتالیا را پاره میکردند.
یکی دیگر از این نشانهها سفر محمود جبریل، یکی از رهبران برجسته شورای ملی انتقالی به پاریس بعد از سقوط قذافی به جای ایتالیا است.
منبع : ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی