۰

فروش کلیه برای یک لقمه نان!

محمد سیاح/ همه به تکاپو افتاده اند تا صداي زنگ خطري را که در شهر پر شده به گوش مسوولان کشور برسانند اما دريغ از کمي توجه انگار اينهايي که کليه مي فروشند تا زنده بمانند در اين مملکت سهمي ندارند انگار از پول نفت و گاز چيزي به آنها نمي رسد و هزاران انگار و انکار !!
کد خبر: ۲۳۴۵۶
۱۲:۲۱ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۰
SHIA-NEWS شيعه نيوز:

به گزارش «شيعه نيوز» به نقل از فردا ، گاهي اوقات چيز هايي در پشت ديوارهاي بي خبري مي شنوي که اصلا باورت نمي شود، با خودت مي گويي شايد اينها فقط حرف هايي است که مردم مي زنند تا وقتشان را با اين حرف ها بگذرانند يا شايدم تنها فقط شوخي هايي است دوستانه، اما وقتي کمي نزديکتر مي شوي چشم هايت ديده ها را باور نمي کنند آگهي هايي براي تن فروشي براي يک تکه نان.

زندگي آنها را به جايي رسانده که ديگر به ستوه آمده و درد تن را به درد بي پولي ترجيح مي دهند، همه اين حرف ها در مورد پديده ايست که نه در تهران و نه مختص پسران بلکه در کشور و در بين هر آنکه خود را در حال غرق شدن در درياي بي پولي مي بينند، شايع شده و اسم اين پديده هماني است که مسوولان گوش و چشم به روي آن بسته اند، فروش کليه اين داستاني است واقعي تر از هر واقعيتي که در شهر روي در و ديوار مي توان ديد.

پايين بودن آمار پيوند کليه از جسد باعث شده اهداي کليه تبديل به جولانگاه خريد و فروش شود بطوريکه برخي جوانان از جمله دختران به دليل بيکاري و عده اي به خاطر بدهي و پرداخت ديه و... وارد اين بازار غير رسمي شده و متقاضي فروش اين عضو حساس بدن خود هستند. رشد نگران کننده آمار بيماران دياليزي در کشور و نياز به پيوند کليه باعث شده که موضوع اهداي کليه از افراد زنده همچنان در اولويت برنامه هاي دستگاه هاي مربوطه قرار بگيرد. زيرا پيوند از بيمار مرگ مغزي آنطور که بايد و شايد نتوانسته سهم زيادي از تعداد زياد پيوندهاي کليه را به خود اختصاص دهد. آمارها نشان مي دهد در سال 89 تعداد دو هزار و 285 پيوند کليه در کشور انجام شده است که هزار و 690 مورد آن از افراد داوطلب و 595 پيوند هم از بيماران مرگ مغزي بوده است.

دکتر ايرج نجفي، عضو انجمن نفرولوژي با اشاره به ابتلاي 10 تا 15 ميليون ايراني به بيماري کليوي، عنوان داشته که اين افراد از بيماري خود اطلاعي ندارند و اين مسئله با توجه به عوارض ناگوار بيماري کليوي، مي تواند خطرناک باشد. رشد بيماران کليوي در کشور که به گفته رئيس انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوي، به مرز 20 درصد رسيده است، باعث شده که تعداد بيماران دياليزي و پيوند کليه هم افزايش يابد. متاسفانه بيماراني که دچار تخريب کليه مي شوند، بدن شان هميشه به دياليز جواب نمي دهد و مي بايست پيوند کليه شوند. در چنين وضعيتي است که تقاضا براي پيوند کليه بالا مي رود و از سوي ديگر پيوند از بيمار مرگ مغزي در کشور به اندازه اي نيست که بتوان به تمامي درخواست ها پاسخ داد. همين مسئله سبب شده که برخي براي تامين هزينه هاي مادي زندگي نسبت به فروش کليه خود اقدام کنند. بطوريکه شنيده مي شود قيمت کليه در بازار غيررسمي فروش کليه به مرز 10 ميليون هم مي رسد.

اين در حالي است که گفته مي شود افرادي هم هستند که حاضرند براي داشتن کليه سالم، مبالغ بيشتر از 10 ميليون را بدهند. به گفته يکي از مديران انجمن هاي خيريه بيماران کليوي، برخي از ايرانيان خارج از کشور که دچار نارسايي کليوي هستند و مي بايست پيوند شوند، حاضرند به متقاضيان فروش کليه مبالغي در حد 50 تا 100 ميليون هم بدهند که البته اين مبلغ را در قالب خريد خانه براي فروشنده کليه پرداخت مي کنند. اما اين تنها يک روي سکه خريد و فروش کليه است بطوريکه در برخي استانها، به گفته يکي از مديران انجمن هاي خيريه حمايت از بيماران کليوي، پاي دختران جوان به بازار غيررسمي فروش کليه باز شده و اين افراد بنا به دلايل گوناگون که فقط مباحث مالي و اقتصادي است، متقاضي پرو پاقرص فروش کليه هستند.

مديرگروه آسيب شناسي اجتماعي بنياد علوم رفتاري گفت: نتايج يک پژوهش ميداني نشان داد 87 درصد فروشندگان کليه بعد از گذشت حداقل يکسال دچار افسردگي ناشي از پشيماني گشته و به نوعي وسواس در تغذيه و مراقبت از سلامتي خود دچار مي شوند.

دکتر مجيد ابهري افزود: هديه کردن خون و يا کليه در زمان زندگي افراد و ساير اعضاي بدن در زمان مرگ مغزي از روش هاي پسنديده، اخلاقي ديني و اجتماعي هستند. مدير گروه آسيب شناسي اجتماعي بنياد علوم رفتاري تاکيد کرد: متاسفانه بنابر دلايل مختلف مادي بعضي از افراد مجبور به فروختن کليه خود شده و با توجه به ضرورت شخص گيرنده و نياز وي تا 12 ميليون تومان نيز خريد و فروش مي شود. به گفته ابهري، اما از اين ميان 2 گروه افراد وجود دارند گروه اول که فقط از طريق مراکز رسمي و قانوني نسبت به هديه کردن کليه خود اقدام مي کنند و گروه دوم از طريق اطلاعيه يا واسطه ها اقدام به فروش کليه کرده و براساس گروه خوني يا ساير عوامل قيمت آن تعيين مي شود.

وي به پژوهش ميداني که از 324 نفر از فروشندگان کليه انجام شد، اشاره کرد و گفت: براساس اين پژوهش که از سال 87 تا اول سال جاري صورت گرفت، مشخص شد که 87 درصد از فروشندگان کليه بعد از حداقل يک سال دچار افسردگي ناشي از پشيماني گشته و نوعي وسواس در تغذيه و مراقبت از سلامتي خود پيدا مي کنند. به گفته وي، اينگونه افراد که با هدف مادي بخشي از بدن خود را فروخته اند بطور دائم در اضطراب از کارفتادن کليه ديگر خود هستند.

ابهري به نتايج حاصل ازبررسي گروه اول اشاره کرد و افزود: مشخص شد که97 درصد از آنها رضايت کامل از کار خود داشته و نوعي شادماني و غرور در خود احساس مي کنند چرا که باعث شده اند زندگي يک فرد به او بازگردانه شود. وي تاکيد کرد: با توجه به مقايسه اين گروه به نظر مي رسد براي جلوگيري از عواقب ناخوشايند خريد وفروش کليه، عوارض فکري، رواني و رفتاري آينده به فروشندگان گوشزد شود تا از مشکلات بعدي آنها جلوگيري شود.

در حالي که نرخ قانوني فروش کليه يک ميليون تومان تعيين شده و دولت هم يک ميليون تومان حق ايثار به دهندگان کليه هاي سالم مي پردازد، کليه دهندگان که اغلب از گروه هاي محروم اجتماعي هستند از طريق دلالان در تماس با بيماراني قرار مي گيرند که بين 10 ميليون تومان تا 15 ميليون تومان براي کليه پيوندي مي پردازند. مديرعامل انجمن حمايت از بيماران کليوي گفت که دلالي فروش کليه به بيمارستان ها رسيده به طوري که شنيده شده کادر درماني بيمارستان ها، آن هم بيمارستان هاي دولتي، اقدام به خريد و فروش کليه مي کنند.

مصطفي قاسمي افزود: اگر دلالي کليه ميان کادر درماني رايج شود بسيار خطرناک است و کسي ديگر نمي تواند جلوي آن را بگيرد. تا دير نشده و هنوز باب نشده بايد محدوديت هايي ايجاد کرد تا هر پزشک و بيمارستان خصوصي ساز خود را نزند. وي ادامه داد: دلالي فروش کليه هم در بيمارستان هاي دولتي و هم در بخش خصوصي ديده شده است که متاسفانه شنيده شده که رابطه دلالي در بخش دولتي، بيشتر است.

اين افراد معتقدندبا کسي که در نظام سلامت و در حوزه بيماري هاي کليه تخطي مي کند و از او به سازمان نظام پزشکي يا انجمن نفرولوژي شکايت مي شود، برخورد نمي شود. بايد پرسيد چرا جلوي فعاليت چنين پزشکاني گرفته نمي شود و چرا مسئولان با هم رودربايستي دارند؟کار بيمار را راه مي اندازند اما در واقع دلالي مي کنند و در اين صورت بايد درب بخش پيوند کليه تخته شود.


مديرعامل انجمن حمايت از بيماران کليوي گفت: بايد وزارت بهداشت با هر کسي که تخطي مي کند برخورد کند چرا که اين مسئله جزو منافع ملي است و بايد از بروز بي قانوني در آن جلوگيري شود. متاسفانه با کسي که در نظام سلامت و در حوزه بيماري هاي کليه تخطي مي کند و از او به سازمان نظام پزشکي يا انجمن نفرولوژي شکايت مي شود، برخورد نمي شود. بايد پرسيد چرا جلوي فعاليت چنين پزشکاني گرفته نمي شود و چرا مسوولان با هم رودربايستي دارند؟

مديرعامل انجمن حمايت از بيماران کليوي در رابطه با هزينه اي که فرد اهداکننده کليه متحمل مي شود، گفت: دولت در سال هاي گذشته يک ميليون تومان به هر اهداکننده در قالب هديه ايثار مي داد چرا که هزينه اهدا براي فرد همين اندازه تمام مي شد; اما هم اکنون تورم بالا رفته است و فرد اهداکننده حدود 7 ميليون تومان هزينه مي کند در حالي که دولت همچنان همان يک ميليون تومان را به او کمک مي کند.

وي تصريح کرد: بيماري که کليه اش را اهداکرده و بايد تحت نظر باشد به حال خود رها مي شود. وزارت بهداشت ابتدا اعلام کرد هرکسي که کليه اش را اهدا کند تا 10 سال تحت حمايت هاي درماني، آن هم به صورت رايگان خواهد بود در حالي که امروز مي بينيم که فرد اهداکننده کليه، هزينه را خود مي پردازدبيماري که کليه اش را اهداکرده و بايد تحت نظر باشد به حال خود رها مي شود.

وزارت بهداشت ابتدا اعلام کرد هرکسي که کليه اش را اهدا کند تا 10 سال تحت حمايت هاي درماني، آن هم به صورت رايگان خواهد بود در حالي که امروز مي بينيم که فرد اهداکننده کليه، هزينه را خود مي پردازد و سلامتي اش در خطر است و از کمک وزارت بهداشت هم خبري نيست.

در اين بين همه کار شناسان و آسيب شناسان و انجمن هاي حمايت از بيماران کليوي به تکاپو افتاده اند تا صداي زنگ خطري را که در شهر پر شده به گوش مسوولان بهداشتي کشور برسانند اما دريغ از کمي توجه انگار اينهايي که کليه مي فروشند تا زنده بمانند در اين مملکت سهمي ندارند انگار از پول نفت و گاز چيزي به آنها نمي رسد و هزاران انگار و انکار !!
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: