۰

وحشت آل سعود از سرایت بهار عربی

یک روزنامه آلمانی در مطلبی به ترس آل سعود از سرایت انقلابهای عربی به عربستان خبر داده و با اشاره به رویکردهای دوگانه و متفاوت این رژیم در برابر این انقلابها به تلاشهای داخلی و خارجی حکام سعودی برای فرار از چنگال این تحولات اشاره کرد.
کد خبر: ۲۲۱۰۶
۱۷:۵۹ - ۰۹ تير ۱۳۹۰
SHIA-NEWS شيعه نيوز:

به گزارش «شيعه نيوز» به نقل از مهر، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی به بررسی موضع متفاوت و دوگانه عربستان سعودی در قبال انقلابهای جهان عرب پرداخت و از ترس و نگرانی آل سعود از سرایت این انقلابها به عربستان خبر داد.

تاگس اشپیگل نوشت : ناآرامی های سیاسی از اوایل امسال، کشورهای تونس، مصر، لیبی، سوریه و یمن را در بر گرفته است. اما گزارشهایی درباره اعتراضات گسترده در عربستان سعودی تا به حال وجود نداشته است. این در حالی است که در کشورهای همسایه عربستان در یمن و بحرین مبارزات سختی بین معترضان و حکومت رخ داده است.

در این میان عربستان سعودی که یکی از قدرتهای منطقه ای به شمار می رود، از سرایت این انقلابها به کشورس ترسیده و تلاش می کند تا این انقلابها را یا سرکوب کند یا بین گروههای مخالف میانجیگری کند و در برخی موارد هم منتظر مانده تا ببیند شرایط به چه صورت پیش می رود. در این میان تنشهای بین دو گروه سنی و شیعه نیز نقش مهمی را ایفا می کند.

در این مطلب آمده است : عربستان سعودی به ویژه در بحرین از مخالفان شیعه ترس زیادی دارد. این گروههای مخالف اعتراضات شدیدی را علیه حکومت به راه انداخته اند. بحرین پس از پیروزی در انقلاب بیشتر به سمت ایران جهت دهی خواهد شد. از طرفی رژیم عربستان سعودی از سرایت این حرکتهای انقلابی به گروههای اقلیت شیعه در کشور خود می ترسد.

تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت عربستان سعودی را شیعیان تشکیل می دهند که در مناطق ثروتمند نشین این کشور سکونت دارند و نا آرامی ها در این مناطق، اقتصاد عربستان را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. در این راستا خاندان آل سعود، توفیق العامر یکی از روحانیون محبوب شیعه را برای جلوگیری از این ناآرامی ها دستگیر کرده بود.

تاگس اشپیگل در ادامه نوشت : عربستان سعودی برای اینکه شورشها در بحرین را سرکوب کند در مارس گذشته نیروهای نظامی خود را روانه این کشور کرد.آمریکاییها نیز در برابر نا آرامی ها در بحرین موضع محتاطانه را در پیش گرفته اند و در سخنرانیهای اوباما، بحرین و عربستان سعودی به ندرت ذکر می شود.

نویسنده در ادامه به بررسی عکس العمل عربستان در برابر انقلاب یمن پرداخت و نوشت: در یمن نیز که حالتهایی شبیه جنگهای شهروندی ایجاد شده است عربستان سعودی تلاش می کند تا مذاکرات بین احزاب مخالف را میانجیگری کند. فروپاشی حکومت در این کشور واقع گرایانه است. در مبارزات یمن رئیس جمهوری این کشور زخمی و به عربستان سعودی منتقل شد.

اشتاین باخ یک کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار داشت : اینکه آیا عربستان سعودی، رئیس جمهوری یمن را به کشورش برخواهد گرداند یا خیر، هنوز مشخص نیست. برگشت عبدالله صالح به یمن احتمالا مناقشات داخلی در این کشور را تشدید و عربستان را نیز ناپایدار خواهد کرد و آمریکا و آل سعود هر دو تمایلی به آن ندارند.

عربستان در سوریه نیز تنها منتظر مانده تا ببیند شرایط به چه صورت ادامه پیدا خواهد کرد. اخیرا روابط بین سوریه و عربستان سعودی کمی بهبود یافته بود و پادشاه عربستان امیدوار است که سوریه روابط تنگاتنگ خود با ایران را کنار بگذارد.

در این مطلب آمده است : رژیم عربستان سعودی در داخل نیز تلاش می کند تا از انقلاب در کشور جلوگیری به عمل آورد. اشتاین باخ در این باره اظهار داشت عربستان سعودی دلارهای فراوانی را برای آرام کردن شورش احتمالی در این کشور در نظر گرفته است. در این راستا حکومت عربستان همچنین روحانی محبوب شیعه را نیز بار دیگر آزاد کرده است. به این ترتیب در عربستان تا به حال اعتراضات اساسی مانند دیگر کشورهای عربی به وجود نیامده است.

این در حالی است که در این کشور هم یک درصد بالای بیکاری وجود دارد و احتمال تاثیر گرفتن مردم این کشور از سیگنالهای کشورهای همسایه بسیار بالا است.

"اشتاین باخ" در ادامه یکی دیگر از مسائل عربستان را تعیین جانشین برای پادشاه پیر این کشور عنوان و این پرسش را مطرح کرد که آیا سیستم فعلی می تواند از یک تحول و انقلاب سیاسی در کشورش جان سالم به در ببرد؟ هنوز معلوم نیست
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: