SHIA-NEWS شيعه نيوز:
به گزارش «شيعه نيوز» به نقل از فارس، روزنامه "لسآنجلستایمز " در گزارشی تحت عنوان "آیا آمریکا نیز باید برای شورشهایی با الگوی اروپایی آماده شود؟ " نتایج جلسه اخیر اتاق فکر این روزنامه را درباره احتمال گسترش اعتراضات در اروپا به کشور آمریکا منتشر کرد.
"جیمز اندروز " از تحلیلگران اتاق فکر لسآنجلس تایمز در این نشست تأکید کرد: شهرهای آمریکا به زودی شاهد اعتراضات و شورشهایی خواهند بود، درست همانند آنچه هماکنون در اروپا شاهد آن هستیم.
وی افزود: خشونت در خیابانهای اروپا قبل از پایان تابستان به شهرهای آمریکا گسترش خواهد یافت. هیچ یک از این وقاع اتفاقی نیست. باید بیدار شد.
این تحلیلگر روزنامه لسآنجلس تایمز ادامه داد: سختترین کاری که باید انجام داد این است که تلاش کنیم تا تا آمریکا را اساسا تغییر دهیم.
آمریکا به جای درس گرفتن، از اروپا دنبالهروی میکند
یکی دیگر از تحلیلگران این نشریه آمریکایی در ادامه این نشست این موضوع را مطرح کرد که "چرا اوباما میخواهد الگوی اروپا را در پیش بگیرد؟ " و در ادامه گفت: حتی با وجود اینکه ناتو ضعیف است و تدارکات نظامی آن به دلیل جنگ علیه لیبی رو به اتمام است، منطقه یورو در حال فروپاشی است. در چنین شرایطی چرا باید کسی [چون اوباما] بخواهد از الگوی اروپایی پیروی کند.
"بیل هاروی " یکی دیگر از تحلیلگران لسآنجلس تایمز در این رابطه گفت: در حقیقت اروپا هماکنون الگوی آمریکا را در پیش گرفته است...حال چرا در حالی که اروپا سعی دارد از الگوی آمریکایی در مهار بحران مالی و مدیریت اقتصادی استفاده کند، آمریکا باید تلاش کند تا دنباله روی اروپا باشد.
وی ادامه داد: مشکل در اروپا این است که از طریق انتقال مالیاتها و سرمایههای بدست آمده از قشر متوسط و فقیر جامعه به افراد ثروتمند، تلاش میکنند تا اروپا را آمریکایی کنند. همین موضوع است که مردم این کشورها را به خشم آورده است...ثروتمندها که اوقات خوبی را سپری میکنند و فشار بدهیها را تحمل نمیکنند. آمریکا نباید سعی در دنباله روی از اروپا داشته باشد.
ناتوانی مقامات اروپا در کنترل بحران مالی و اعتراضات گسترده مردمی
کشورهای اروپایی طی ماههای گذشته یکی پس از دیگری به صحنه اعتراضات گسترده مردمی بدل شدهاند. مقامات کشورهای اروپایی دیگر توان کنترل اوضاع اقتصادی کشورهایشان را بدنبال بحران مالی و اقتصادی چند سال پیش که همچنان ادامه دارد و پیش بینی میشود غرب را وارد رکود اقتصادی بزرگتری کند، از دست دادهاند.
همین عدم توانایی در کنترل بحران مالی، کشورهای اروپایی را به صحنه اعتراضات گسترده مردمی در جای جای این قاره تبدیل کرده است. مردم اروپا دیگر توان سیاستهای سختگیرانه اقتصادی دولتهایشان را ندارند در حالی که تمام فشار این سیاستها تنها بر قشر متوسط و فقیر این جوامع تحمیل میشود.
در این میان، آمریکا نیز که سعی دارد تا از هر شیوهای برای رهایی یافتن از این بحران مالی بهره گیرد، به نظر میرسد که دیگر شیوهای نمانده که کاربرد آن را نیازموده باشد و عدم کارآیی آن را در بهبود اوضاع مالی و اقتصادی شاهد نبوده باشد. به نظر میرسد که ناتوانی مقامات آمریکایی نیز در کنترل اوضاع اقتصادی این کشور به زودی خشم مردم آمریکا را نیز به جوش آورد و شهرهای این کشور را نیز به صحنه اعتراضات مردمی بدل کند.