امام جمعه شهرستان شمیرانات مبحث ناهنجاریهای اخلاقی در حلقه دروغ را با عنوان دروغگویی و دروغپردازی در ساختار زیادهروی ادامه داد و اظهار داشت: غلو؛ حد و مرزشكنی و زیادهروی است. در ساختار زیادهروی«غلو»؛ دروغگویی، دروغپردازی، چاپلوسی و فریبكاری وجود دارد.زیادهروان، مرزهای منطقی و واقعی را به رسمیت نمیشناسند، بیهیچ منطقی از اندازهها عبور میكنند و عرصههای صداقت و سلامت را با دروغگویی، دروغپردازی، چاپلوسی و فریبكاری میآلایند. زیادهروی در آئین مدنی و تبیین و تبلیغ پیامهای دینی، نهی خداوندی و حرام قطعی است «إیاكم و الغلو فی الدین».
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از اینده ، حجت الاسلام والمسلمین دعاگو برخورد منطقی و حقمعیار پیامبر(ص) و علی(ع) با زیادهروی، چاپلوسی و فریبكاری را اُسوه مدنی و بهترین الگوی رفتاری تعریف نموده گفت: پیامبر(ص) جایگاه خود را از جانب پروردگارش بنده و نبی خدا میخواند و از غلو در جایگاهش نهی میفرماید«لا ترفعونی فوق حقّی فإن الله تعالى اتّخذنی عبداً قبل أن یتّخذنی نبیاً». علی(ع) از زیادهروی در مورد خاندان عصمت و طهارت نهی میفرماید و خاندان عصمت و طهارت را بندگان تربیتشده خدا و برخوردار از فضیلتها مینامد«إیاكم و الغلو فینا قولوا: إنا عبید مربوبون و قولوا فی فضلنا ما شئتم».
ویافزود: امیرالمؤمنین(ع) دوستان غالی و دشمنان مرزناشناس در زیادهروی و دشمنی را اهل هلاكت معرفی میفرماید «یهْلِك فِیّ اثْنَانِ مُحِبٌّ غَالٍ وَ مُبْغِضٌ قَال». جایگاه پیامبر(ص) و علی(ع) توسط آفریدگار هستی تعیین و تبیین شده است و هیچكس حق ندارد آن را بالاتر و یا پائینتر قرار دهد«امام باقر(ع)». زیادهروان بدترین مردمند، جوانان را به فساد میكشند، عظمت خدا را كوچك نشان میدهند، برای بندگان خدا جایگاه ربوبیت ادعا میكنند و از یهودیان، مسیحیان، مجوسان و مشركان بدترند.
ناطق جمعه شمیرانات دروغگویی و دروغ پردازی را ركن اصلی در غلو، مبالغه، اغراق و افراط و تفریط نامیده تندروی سیاسی را بسترساز زیادهروی و مركب حریم و حرمتشكن و مرزناشناس در حوزههای سیاسی اجتماعی تحلیل نموده گفت: تندروی، عصبیت مبتنی بر خصومت را برمیانگیزد، زیادهروی را در فضای خصومت و غرضورزی سازماندهی میكند و زیادهروان را در پرتو رهبری شیطان در دوزخ ارزشسوزی، حقكشی و بیداد و بیدادگری گرفتار میكند. تندروی بر زیادهروی «غلو» لبخند میزند، از زیادهروی برای تشدید تندروی ابزار مناسب میسازد و مصیبت بزرگ تضعیف و تخریب و بیدادگری و جفاكاری را در صحنه مناسبات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی تحقق میبخشد.
وی اضافه كرد: از زیانبارترین آثار تندروی و زیادهروی، القاء باورهای كاذب در شتایششدگان و تملقپذیران است. برخی جایگاه و شاخصههای دروغین را باور میكنند، مداحان غالی و دروغگویان و دروغپردازان متملق را تشویق میكنند و به ستایش رفتار دروغپایه و ادعاهای بیاساس آنها میپردازند. باورهای كاذب بر غرور و كبر ستایششدگان میافزاید، چشم بصیرتشان را بر حقایق و واقعیات میبندد و آنان را در تصمیمگیریهای بیمطالعه فردی، گستاخ و بیباك میسازد.
آقای دعاگو غالیان (زیادهروان) را گناهكاران معتاد و مستعد برای افزایش و گسترش گناهكاری دانسته گفت: معصومین پاك، زیادهروان را به دلیل اعتیاد به ترك نماز، زكات، روزه و حج و ناتوانی بر ترك عادت نمیپذیرند ولی مقصران ناآگاه را به دلیل عملگرایی و فرمانبری میپذیرند«امام صادق(ع)». در روایات رسیده از معصومین(ع)، زیادهروان از شفاعت پیغمبر(ص) محرومند، از رحمت خدا دورند و معصومین پاك از آنها(غلاة) بیزارند. زیادهروان«غلاة»، آلوده به كفر میشوند و نفرت پیامبران و امامان و خداباوران و خداگرایان حقیقی را بر میانگیزند.
خطیب جمعه شمیرانات «غلاة» را دشمنان آئین مدنی، ستیزهجویان معاند با دینگرایی و ناشایستگان منفور در جوامع اسلامی دانسته گفت: زیادهروان، بزرگی خدا را باور ندارند و با خبرسازی از ناحیه امامان در شبههآفرینی، همانندسازی و سلب آزادی پیشروی میكنند. محبت، ولایت، پیوند، نیكی، تكریم، پذیرش، احسان، تصدیق و عطای زیادهروان؛ خشم، عداوت، قطع رابطه، جفاكاری، اهانت، نفی و رد، بدی، تكذیب و محرومسازی امامان، و مقابله با زیادهروان در همه حلقههای مذكور، همگرایی و همراهی با امامان توصیف شده است و همه شیعیان نسبت به انتخاب دوست و یاور از زیادهروان به شدت نهی شدهاند«امام رضا(ع)».
آقای دعاگو زیادهروی«غلو» سازمانیافته گروهها و گرایشها نسبت به جایگاه حاكمان، منازعات سیاسی به جای گفتمان و مداحیهای مرزناشناس برای كسب منفعت و عزت و قدرت از زیادهروی، چاپلوسی و فریبكاری را بزرگترین ناهنجاری مصیبتبار فرهنگی و سیاسی تحلیل نموده گفت: زیادهروی در حوزه شناخت و معرفی شخصیتهای فرهنگی و سیاسی، مبارزه با رقیبان و تصفیهحساب سیاسی با مخالفان، رایجترین بیماری فرهنگی و سیاسی اجتماعی است، از تفاوت نگرشها و روشها مجوز حریمشكنی و تخریب و تضعیف میگیرند، دینداران را به بیدینی، مسلمانان را به نفاقورزی و عاشقان ولایت فقیه را به دینگریزی و ولایتستیزی متهم میسازند و در انتظار تشویق و تقدیس میمانند.
وی ادامه داد: بزرگترین اولویت راهبردی در عرصههای فرهنگی و سیاسی، توصیه همگان به اندازهشناسی، رعایت اعتدال سیاسی و آراستن حوزه دین به فراخوانی نرمشگرایانه و اثرگذار بر محور حقانیت و عدالت است. ساختار دین و پیامهای دینی، مبتنی بر اعتدال، استدلال، نرمش، سازش، اصلاحطلبی، اصولگرایی، مدارا، جاذبهآفرینی، سلامت، محبت و انسانسازی است. در نگاه فرهنگ دینی، تندروان غالی و غالیان تندرو، آلودگان بدمنشی هستند كه در برابر خدا، پیامبر گرامی(ص)، امامان معصوم و ارزشها ایستادهاند.
بالاخره زین میانه یکی به حق سخن گفت