۱

شهرت زيارت عاشورا

آیت الله میرزا جواد تبریزی
کد خبر: ۱۸۶۷۶
۰۴:۱۲ - ۱۷ مرداد ۱۳۸۹

يكى از زيارات مشهوره كه علماء بزرگ به آن توجه خاص داشته اند و در كتب خود، متن كامل زيارت، همراه با فضائل آن زيارت شريفه را، نقل نموده اند، زيارت مباركه عاشورا مى باشد. بزرگانى چون: شيخ طوسى(رحمه الله) در مصباح المتهجد، ابن قولويه قمى(قدس سره) در كتاب كامل الزيارات، مرحوم كفعمى در كتاب بلد الامين، مرحوم ابن طاووس(رحمه الله)در مصباح الزائر و شهيد اول در مزار و… تمام فرازهاى زيارت و فضائل آن را ذكر كرده اند. زيارت عاشورا جزء زيارات مشهور و مجرّب است كه علماء بزرگ در قرون متماديه بر آن تأكيد كرده اند.

كفايت شهرت در ثبوت بعضى از موضوعات خارجى

يادگيرى احكام شرعى و فراگيرى مسائل فقهى از برترين كارهاست، شما مى دانيد كه در رابطه با ثبوت موضوعات خارجى حدودى وجود دارد، و در همه و يا در بيشتر آنها بايد بينه اقامه گردد، ولى در پاره اى از امور، مجرد شهرت در ثبوت (موضوعات خارجى) كافى است، و نيازى به اقامه بينه و يا چيز ديگرى ندارد، مثل آنكه، كسى زمينى را بخرد و پس از آن به وى گفته شود كه اين زمين وقف بوده است، از امام(عليه السلام) در مورد حكم اين مسئله سؤال شد. حضرت(عليه السلام)فرمود: اگر بين مردم مشهور باشد كه اين زمين وقف است خريد آن جايز نيست، و آن را پس بدهد، و از اين قبيل است حدود منى و مشعر، (كه حدود منى و عرفات با شهرت ثابت مى شود)، و همچنين مقابر، ممكن است كسى دويست سال پيش در جايى دفن شده باشد، والان كسى نباشد كه ديده باشد فلان شخص در اين مكان دفن شده، ولى بين مردم مشهور است كه اين مكان، محل دفن فلان شخص است، اين شهرت كافى است.

و از اين روست مقام و مزار حضرت رقيه بنت الحسين(عليهما السلام)، كه از اول مشهور بود، گويا حضرت امام حسين(عليه السلام) نشانى را از خود در شام به يادگارى سپرده است، تا فردا كسانى پيدا نشوند كه به انكار اسارت خاندان طهارت(عليهم السلام) و حوادث آن پردازند، اين دختر خردسال گواه بزرگى است بر اينكه در ضمن اسيران حتى دختران خردسال نيز بوده اند، ما ملتزم به اين هستيم كه بر دفن حضرت رقيه(عليها السلام) در اين مكان شهرت قائم است، حضرت(عليها السلام) در اين مكان جان سپرده و دفن شده است. ما به زيارتش شتافتيم، و بايد احترام او را پاس داشت، (نگوييد خردسال است) على اصغر(عليه السلام)كه كودك شيرخوارى بود، داراى آن مقامى است كه روبروى حضرت سيدالشهدا(عليه السلام) در كربلا دفن گرديد، گفته اند كه دفن وى در اين مكان نشان از آن دارد كه در روز حشر حضرت(عليه السلام) اين كودك (على اصغر(عليه السلام)) خردسال را به دست خواهد گرفت و نشان خواهد داد. دفن اين طفل خردسال (حضرت رقيه(عليها السلام)) در شام گواه بزرگ و نشان قوى از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ايشان دارد، آن ستمى كه تمام پيامبران از آدم تا خاتم بر آن گريستند، تا آنجا كه خدا عزاى امام حسين(عليه السلام)را بر آدم خواند، از اين رو احترام اين مكان لازم است، به سخنان فاسد گوش فرا ندهيد، و به سخنان باطلى كه مى گويند: رقيه(عليها السلام)طفلى خردسال بيش نبود، گوش فرا ندهيد، مگر على اصغر(عليه السلام)كودك خردسال نيست كه در روز قيامت شاهدى خواهد بود، و موجب آمرزش گنهكاران شيعه خواهد شد ان شاء الله تعالى.

بنابراين بر همه واجب است احترام اين مكان (محل دفن حضرت رقيه(عليها السلام)) را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بيهوده اى كه از گمراهى شياطين است، گوش فرا ندهند و اعتنايى نكنند. ما با زيارت دختر امام حسين(عليه السلام)(رقيه(عليها السلام)) به خداوند متعال تقرب مى جوييم، آن دخترى كه خود مظلوم بود، و خاندان وى همه مظلوم بودند .

نتيجه كلام: مرحوم ميرزا(قدس سره) مى فرمايند: مجرد شهرت در ثبوت پاره اى از موضوعات خارجى كافى است و لذا مى توان اين استفاده را از كلام ايشان كرد كه براى اثبات زيارت عاشورا، نيازى به اقامه بينه وجود ندارد بلكه صرف شهرت در اثبات اعتبار آن كافى مى باشد.

کتاب زیارت عاشورا فراتر از شبهه آیت الله تبریزی (ره)

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
ه.یادگاری
-
۱۹:۴۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۲
عالی بود و بسیار سپاس. استفاده کردم