به گزارش«شیعه نیوز» به نقل از حوزه،حجتالاسلام سجاد کریمان، به مناسبت روز هنر اسلامی ، با ارزیابی وضعیت فعلی هنر در کشور، به مشکلات هنری و فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: هنر، نقش مهم و تعیینکنندهای در مسائل کلان فرهنگی دارد ولی متاسفانه هنوز مسئولین فرهنگی به این حقیقت ایمان ندارند و این امر موجب تشدید نقص و ضعف هنر در کشور شده است.
این پژوهشگر حوزوی بیان داشت: حوزویان هنوز نتوانستهاند در عرصه هنر تاثیرگذار باشند و این کم کاری ها روی هم انباشته شده و وضعیت هنر در کشور را بسیار ناگوار کرده است.
وی گفت: با نگاهی سطحی و غیر تخصصی به عرصه سینما، به راحتی می توان فاجعه و افتضاح را در سینمای ایران مشاهده کرد و این مشکلات درحالی رو به افزایش است که بودجههای هنگفت و یارانههای فراوانی در این عرصه از سوی دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد تخصیص داده میشود.
حجتالاسلام کریمان به راهکارهای اصلاح این روند اشاره کرد و اظهارداشت: از حوزه علمیه انتظار نیست که بازیگر، کارگردان یا نویسنده تربیت کند، بلکه باید نظریه پردازانی از میان طلاب در مبانی هنر دینی تربیت کند تا کرسیهای تدریس در دانشکدههای هنری داشته باشند و با پرورش و رشد هنرمندان در عرصه نویسندگی، کارگردانی یا بازیگری، جلوه های هنر اسلامی و الهی را به نمایش بگذارند.
این تهیه کننده و کارگردان سینمای ایران، به پیوند اسلام و هنر و پسوند اسلامی بودن هنر اشاره و تصریح کرد: هنر با زیبایی تناسب دارد و اهلنظر، هنر را مسیری برای بیان زیباییها میدانند که اگر نگاه و شناختانسان به زیبایی، نگاهیعمیق و الهیباشد؛ میتوان هنر را با پسوند اسلامی بودن درآمیخت، ولی اگر نگاه به زیبایی، نگاه مادی و زمینی باشد؛ نمیتوان هیچ هنری را اسلامی دانست.
حجتالاسلام کریمان ادامهداد: هنر و زیبایی در غرب، لذت گرایی حسی و فعالیتی در راستای تمایلات جنسی تعریف شده، بنابراین قلمروی هنر غربی از مرز حیوانیت فراتر نرفته و زیبایی در پستترین نگاهها و برداشتها محصور شده است.
وی افزود: متفکران و دانشآموختگان غربی، هنر را آزاد، بیقید و بند و بدون چارچوب و ضابطه میدانند، بنابراین اسلام را که دارای قوانین و موازین الهی است، محدودکننده هنر میدانند و هنر اسلامی را از اساس قبول ندارند.
این کارشناس حوزوی عرصه هنر اضافه کرد: با نگاه به زیباییهای قرآنکریم میتوان به معنا و مفهوم و فلسفه هنر و تعریف اسلام از هنر و زیبایی دست یافت.
حجت الاسلام کریمان در پایان خاطرنشان کرد: نباید هنر اسلامی را با فقه هنر جابجا کرد، فقه هنر به موضوعاتی از قبیل شرایط حضور بانوان در عرصه هنر، مجسمه سازی از دیدگاه اسلام و ویژگیهای فقهی و اسلامی سینما میپردازد و اساساً نگاهی ظاهری به هنر دارد، ولی هنر اسلامی، هنری است که در ذات اسلام و عمق دین وجود دارد و در معرض نمایش قرار میگیرد.