۱

مراسم بزرگداشت آیت‌الله عبدالاعلی سبزواری در عراق و ایران

مراسم بزرگداشت شانزدهیمن سال ارتحال عالم ربانی آیت‌الله سید عبدالاعلی سبزواری در مسجد آن فقیه وارسته در نجف اشرف برگزار شد.
کد خبر: ۱۶۱۵۱
۱۷:۴۹ - ۲۸ بهمن ۱۳۸۸

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از مرکز خبر حوزه ، در این مراسم که با حضور نمایندگان بیوت آیات عظام سیستانی، فیاض و شبیر نجفی برگزار شد، یکی از فضلای حوزه در سخنانی به بیان ویژگی‌های علمی و اخلاقی آیت‌الله سبزواری پرداخت و گفت: ایشان آثار علمی برجسته ای از خود به جا گذاشته اند و یادشان همیشه زنده خواهد ماند.


حجت‌الاسلام جعفر دجیلی افزود: در احادیث آمده است«اذا مات العالم ثلم فی‌الاسلام ثلمة لایسدها شی» و از دست دادن ایشان نیز خسارت عظیمی بود.


وی به آثار و کتاب‌های آیت‌الله سبزواری اشاره کرد و گفت: آثار به جا مانده از ایشان دارای غنا و محتوای عمیقی است و اساتید حوزه از آن استفاده می‌کنند.

حجت‌الاسلام دجیلی در پایان یادآور شد: باقیات الصالحات به جامانده از این فقیه والا مقام موجب افزایش در جات ایشان در آخرت است.


بر پایه این گزارش، سبزوار زادگاه آن عالم ربانی نیز شاهد برپایی مراسم بزرگداشت  آیت‌الله سبزواری بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین ابراهیمی در جمع شماری از مردم سبزوار، شانزدهمین سال رحلت آن عالم ربانی را تسلیت گفت و بیان داشت: مرحوم آیت‌الله سید عبدالاعلی از علمایی بود که در دوران حیات خود گمنام بود.


وی ایشان را از مراجع و علمای کم نظیر معرفی کرد و افزود: ختم قرآن در هر ده روز یکبار و اقامه نماز جعفر طیار از فضایل کم نظیر ایشان بود و علاوه بر مسائل درسی سه دوره تمام جواهر و بحار را مطالعه کرده بودند.


امام جمعه سبزوار خواستار تدریس «تفسیر مواهب الرحمان» مرحوم آیت‌الله سبزواری در حوزه‌های علمیه و تبدیل آن به کتاب درسی شد و گفت: مهذب الاحکام و تهذیب اصول این مرجع بزرگوار از دیگر آثاری است که چنین قابلیتی دارد.


شایان ذکر است مرحوم آیت‌الله سید عبدالاعلی الموسوی سبزواری در هجدهم ذی‌الحجه 1328ه ق ( 1285 ش) - مصادف با عید سعید غدیر خم در خاندانی پرهیزگار و فاضل در سبزوار دیده به جهان گشود و از سن 14 سالگی شروع به آموختن فقه، فلسفه و حکمت کرد و سپس در نجف اشرف به تکمیل معلومات خود پرداخت.


ایشان از 1365 ه.ق در نجف به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت و بسیاری از استادان حوزه‌های علمیه نجف اشرف ،قم و مشهد و افراد مشهوری همچون سید جمال الدین اسدآبادی، سید جلال‌الدین یزدی و سید محمد جواد عاملی از شاگردان آن مرحوم بودند.


این فقیه فرزانه و مفسر عالیقدر بعد از عمری تدریس و تحقیق وتالیف و مجاهدت در 27صفر1414هجری قمری مصادف با شب رحلت رسول خدا(صلی الله علیه و اله  و سلم) وشهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام)  در نجف اشرف به لقاء‌الله پیوست.


آیت‌الله سبزواری دارای آثار ارزشمندی به زبان عربی از جمله «مواهب الرحمن فی تفسیر قرآن»، «مهذب الاحکام فی بیان الحلال والحرام» و «تهذیب الاصول» است.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
احمد علوي
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۶ - ۱۳۸۸/۱۲/۰۱
مسولين محترم سايت ميخواستم بدونم ايا جريان شهادت حضرت محسن ع که اوج و نقطه اصلي دشمني با ال محمد ع بوده است نيازي به در ج مطلب در سايت نداشت و يا اينکه معذوريت داريد لطفا پاسخ بنده رو به عنوان يکي از خوانندگان سايت بدهيد