به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از فارس، به گفته فرماندهان نيروهاي دريايي آمريكا اين شبكهها ظرفيت بسيار بالايي براي افشاي خبرها دارند و ميتوانند در ميان رد و بدل اطلاعات معمولي و غيرضروري، عرصهاي براي افشاي اطلاعات امنيتي باشند. اين در حالي است كه رسانههاي خارجي در جريان فيلتر شدن فيسبوك در آستانه انتخابات رياست جمهوري آن را از مصاديق نقض دموكراسي و آزادي در ايران خوانده بودند.
شبكه فيسبوك در آن زمان با ابراز نگراني از مسدود شدن اين سايت در ايران اين تصميم را «شرمآور» خوانده بود. سخنگوي فيسبوك به خبرگزاري فرانسه گفته بود:«محدود شدن فرصتهاي خبررساني و ابراز عقيده در اينترنت به علت نگرانيهاي فرهنگي و سياسي دولتها شرمآور است».
شبكه سي.ان.ان در اين باره نوشت: «اقدام دولت ايران در فيلتر كردن شبكه اجتماعي فيسبوك، يك جوك سياسي است. ما معتقديم همه مردم جهان بايد بتوانند از طريق فيسبوك با يكديگر ارتباط برقرار كنند و اطلاعاتشان را با دوستان و آشنايان به اشتراك بگذارند. ما از فيلتر شدن فيسبوك در ايران بسيار نااميد شديم چرا كه بويژه در زمان انتخابات كاربران بيشتر براي مطلع شدن از اخبار كانديداها به اينترنت مراجعه ميكنند».مدير پايگاه اينترنتي تويتر، اوان ويليامز پيش از اين در گفتوگو با بي بي سي از به تعويق انداختن كارهاي فني اين شبكه با هدف كمك به آشوبگران در ايران خبر داده بود.
وي اذعان كرد: در اوج وقايع پس از انتخابات ايران، بخشي از بازسازيهاي فني را به تأخير انداختيم تا در اطلاعرساني ايرانيان اختلال ايجاد نشود.
اگرچه ويليامز در اين گفتوگو اشارهاي به درخواست مستقيم مقامهاي آمريكايي در زمينه فعال نگاه داشتن تويتر نكرد، اما خبرگزاري فرانسه در گزارشي به صراحت از دخالت آمريكاييها در اين موضوع پردهبرداري كرد.
گفتني است در پي ممنوعيت استفاده از سايتهاي اجتماعي در نيروي دريايي، وزارت دفاع ايالات متحده هم استفاده از اين سايتها را براي ديگر گروههاي نظامي مورد بررسي قرار داده است