بسیاری از تولیدات کارخانههای مواد غذایی و بهداشتی عربستان سعودی، بازارهای کشورمان به ویژه مناطق جنوبی را در برگرفته و به وفور یافت میشود.
فروش این تولیدات، در حالی در کشور ایران رو به فزونی گذاشته است که بيشتر صاحبان صنایع مرتبط با تولید این کالاها را وهابیون تشکیل داده که بخشی از درآمدهای خود را صرف اشاعه وهابیت در جهان اسلام و مبارزه با مبانی تشیع میکنند.
هم اکنون ورود گسترده محصولاتی چون، آب میوههای رانی، انواع چاشنیهای غذایی، شیرینیجات، روغنهای سرخ کردنی، صابون و مواد شوینده و لوازم آرایش با مارکهای گوناگون عربی به بازارهای کشورمان، نه تنها اقتصاد و کارخانههای تولیدی و صنعتی کشور را هدف قرار داده که بخشهایی از این سود و درآمد سرشار توسط شیعیان جمهوری اسلامی ایران، به جیب وهابیون تندرو ریخته میشود.
بر پایه این گزارش، کارخانجات مواد غذایی عربستان سعودی و همچنین کارخانجات تولید لوازم بهداشتی و آرایشی این کشور، در حالی با به دست گرفتن بازار ایران به سودهای سرشار رسیدهاند که سیاستهای ضد شیعی و ایرانی عربستان تشدید شده و از سوی دیگر، این کارخانجات در کوران رکود اقتصاد جهانی، به لطف بازار گسترده ایران از وضعیتی بسیار مطلوب برخوردار شدهاند.
این کالاها عمدتا از مناطق مرزی کشور از غرب و جنوب، با نام «ته لنجی» و تعاونیهای مرزنشین و کالاهای پیلهوری به درون کشور وارد شده و بخشهايی از آن نیز به صورت قاچاق از مسیرهای ترانزیتی مشخص عبور داده میشوند.
همچنین به تازگی برخی از منابع اطلاع دادهاند که کارخانجات نوشابهسازی عربستان، کویت و امارات با توجه به وضعیت رکود جهانی برای سود بیشتر از اسانسهای نامرغوب و تاریخ گذشته استفاده کرده و پس از تبدیل آن به نوشابه، آن را وارد بازار ایران میکنند. البته ناگفته نماند که بسیاری از این مواد غذایی بدون کنترلهای بهداشتی وارد کشور میشوند و هیچ نهادی نیز حاضر نیست در این باره پیگیری کند.
همچنین یادآور میشود، قسمتی از این کالاهای عربی تحت لیسانس برخی از کشورهای غربی، تولید و به بازار مصرف ایران فرستاده میشود که انواع صابون و خمیر دندان از آن جمله است.
در همین حال اخبار غیر رسمی حکایت از آن دارد که برای تهیه برخی از شیرینیهای وارد شده به کشورمان، از نوعی ژله با اسانسهای بر گرفته از استخوان خوک استفاده میشود که با دستورهای دینی مسلمانان منافات دارد.
اینها همه در حالی است که، با توجه به سیاستهای ضد شیعی و ایرانی عربستان، بسیاری از هموطنانمان خواستار برخورد جدیتر با سیاستهای این کشور هستند؛ در صورتی که با شرایط موجود، نه تنها برخوردی صورت نمیگیرد، بلکه خواسته یا ناخواسته امکان دستیابی آنها به بازار بزرگ اقتصادی ایران نیز فراهم شده است.
گفتنی است با گشت و گذاری در بازارهای مناطق مرزی و به خصوص استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و کردستان این موضوع را به عنوان یک امر معمول میتوان درک کرد.
ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ مراحل توليد نوشابه در يك كشور عربي ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ