۰

سیگار هر 7 دقیقه جان یک ایرانی را می‌گیرد

دبیر كل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: در ایران هر 7 دقیقه یك نفر براثر بیماری‌های ناشی از سیگار جان خود را از دست می‌دهد كه مجموع آن در یك روز حدود 205 نفر است.
کد خبر: ۱۳۳۶۶
۱۸:۵۰ - ۱۰ خرداد ۱۳۸۸

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از شبکه خبر، محمدرضا مسجدی، دبیر كل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: بنا بر آخرین آماری كه شركت دخانیات اعلام كرده است، میزان مصرف سیگار در سال 1367 نزدیك به 60 میلیارد نخ بوده كه در مقایسه با سال‌های گذشته متوسط 55 تا 56 میلیارد نخ سیگار است كه نزدیك به 4 میلیارد نخ افزایش داشته است.

وی ادامه داد: حدود 25 درصد از مردان بالای 15 سال و حدود 5/3 درصد خانم‌های بالای 15 سال در كشور ما سیگار می‌كشند که جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر می‌شود.

مسجدی رقمی را كه سیگاری‌ها هزینه می‌كنند 1500 میلیارد تومان در سال عنوان كرد و افزود: تقریبا رقمی دو برابر آن از سوی دولت برای درمان بیماری‌های ناشی از سیگار هزینه می‌شود.

دبیر كل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات كم ترین آماری را كه مربوط به مرگ و میر ناشی از بیماری‌های سیگار اعلام می‌شود حدود 75 هزار مورد مرگ بیان كرد و گفت: در ایران هر 7 دقیقه یك نفر براثر بیماری‌های ناشی از سیگار جان خود را از دست می‌دهد كه مجموع آن در یك روز حدود 205 نفر است.

وی گفت: در جهان هر 6 ثانیه یك نفر از بیماری‌های ناشی از استعمال دخانیات فوت می‌شود.
مسجدی تصریح كرد: امیدواریم از تیر قانون استعمال دخانیات در سراسر كشور اجرایی شود و فرهنگ آن در جامعه نهادیه شود.

وی گفت: براساس قانون جامع كنترل دخانیات باید به سمتی برویم كه به هدف نهایی كنترل نهایی دست پیدا كنیم است، پیشگیری، عرضه و كنترل مصرف و كمك برای ترك از اهداف قانون جامع كنترل دخانیات است كه امیدواریم با توسعه كلینیك‌های ترك سیگار به افراد سیگاری برای ترك كمك كنیم.

همچنین مصطفی غفاری، رئیس ستاد كشوری كنترل دخانیات در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینكه سیگار عامل 30 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان است گفت: 90 درصد سرطان‌های ریه، 75 درصد بیماری‌های ریوی و 50 درصد بیماریهای قلبی عروقی مربوط به مصرف مواد دخانی است.

غفاری با تاكید بر نقش جدی ایران به عنوان یك پیشرو در تصویب كنوانسیون جهانی كنترل دخانیات ایران را جزو ده كشور اصلی در تدوین و تصویب پروتكل الحاقی كنوانسیون جهانی كنترل دخانیات اعلام كرد و افزود: براساس این پروتكل سیگار باید از لحظه تولید تا مصرف قابلیت ردیابی داشته و تمام عاملان فروش آن شناسایی شوند.

وی با بیان اینكه این پروتكل الحاقی تاكید بر كنترل قاچاق سیگار دارد ادامه داد: كمپانی‌های تولیدكننده سیگار اگر سالانه 5/2 میلیون نفر مصرف كننده جدید نداشته باشند، دچار ضرر می‌شوند و یكی از اهرم‌های آنها برای جذب این مصرف كنندگان جدید قاچاق است.

غفاری با بیان اینكه ایران از طرف كنوانسیون جهانی كنترل دخانیات برای تدوین دستورالعمل كنترل قاچاق انتخاب شده است، در مورد اقدامات ایران در این مورد گفت: الصاق تصاویر هشدار دهنده بر روی پاكت‌های سیگار كه از بهمن ماه سال گذشته برای همه مواد دخانی داخل و وارداتی اجباری شد، یكی از اقدامات مهم برای هشدار دادن و همچنین كنترل قاچاق مواد دخانی است.

وی ادامه داد: به این منظور 15 تصویر طراحی و آماده شده كه به فاصله هر شش ماه یك تصویر جدید بر روی پاكت‌های سیگار الصاق می‌شود تا تصاویر تكراری نشده و اثرگذارباشند.

غفاری با بیان اینكه این تصاویر برای كمپانی‌های خارج از كشور فرستاده شده و در همان جا الصاق می‌شوند، افزود: هر سیگاری كه این تصاویر را نداشته باشند حق واردات به كشور را ندارد و نداشتن این تصاویر یكی از نشانه‌های قاچاقی بودن آن است.

وی ادامه داد: البته هنوز سیگارهای در سطح كشور وجود دارند كه چون قبل از این قانون خریداری شده اند بدون این تصاویر هستند و یك بازه زمانی شش ماه تا یك ساله احتیاج است تا این سیگارهای از پیش خریده شده فروخته شوند و تمام سیگارهای جدیدی كه وارد بازار می‌شوند جدید و دارای تصاویر هشداری باشند.

وی اظهار داشت: براساس بررسی‌ها تصاویر هشداری تا 10 درصد باعث كاهش تقاضا می‌شود.
غفاری همچنین افزایش مالیات و مواد دخانی را یكی از اقدامات مهم در كاهش مصرف دخانیات دانست و گفت: در ایران از سال 85 مالیات مواد دخانی تولید داخل 10 درصد و تولید خارج 20 درصد افزایش پیدا كرده است و همچنین ممنوعیت استعمال مواد دخانی در اماكن عمومی و محل كار نیزاز دیگر اقدامات مهم برای كاهش مصرف دخانیات است.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: