۰

تامين بودجه برخي وبلاگ‌ها از مراكز وهابي

يك كارشناس علوم رفتاري و آسيب‌هاي اجتماعي گفت: برخي از وبلاگ‌ها با دريافت مبالغي از مراكز وهابي در قالب اصول مذهبي، جهت ايجاد شك و شبهه در وبلاگستان فعاليت مي‌كنند.
کد خبر: ۱۲۳۴۶
۱۳:۵۵ - ۱۷ بهمن ۱۳۸۷
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از فارس، مجيد ابهري گفت: بيش از 460 سايت و وبلاگ مذهبي در كشور فعاليت دارند كه چنانچه نظارت مناسبي بر آنها وجود نداشته باشند، اثرات مخرب بسياري خواهد داشت.

وي ادامه داد:‌ بسياري از وبلاگ‌ها در قالب اصول مذهبي جهت ايجاد شك و شبهه فعاليت مي‌كنند به‌ويژه بعضي از وبلاگ‌ها كه از مراكز وهابي بودجه مي‌گيرند و تئوري‌هاي آنها را پياده مي‌كنند.

اين استاد دانشگاه شهيد بهشتي تهران با اشاره به اينكه وبلاگ‌هايي كه تحت نظارت مراكز مذهبي هستند و مطالب آنها با كنترل علمي به نظر بينندگان مي‌رسد، قابل اعتماد بوده و بايد گسترش يابند، افزود: كاربران به وبلاگ‌هاي بدون هويت فقط با عناوين مذهبي نبايد توجهي داشته باشند، چراكه در حال حاضر مراكز تبليغات بهايي، وهابيت و برخي از فرقه‌هاي صوفيه با عناوين ظاهر فريب به سمپاشي و تفرقه‌افكني مشغول هستند.

وي تصريح كرد: برخي افراد با توجه به سهولت ايجاد وبلاگ اقدام به نشر آن كرده و نظريات و افكار خود را در قالب مسائل مذهبي مطرح مي‌كنند؛ وبلاگ‌ها و سايت‌هاي شيطان پرستي كه به زبان فارسي در حال فعاليت هستند، اخيراً قالب ظاهري خود را عوض كرده و با ظواهري فريبنده دوباره به ميدان آمده‌اند؛ بسياري از وبلاگ‌هاي اين چنيني سرچشمه‌اي در از خارج از ايران داشته و توسط دشمنان انقلاب اسلامي هدايت مي‌شوند.

كارشناس علوم رفتاري و آسيب‌هاي اجتماعي با بيان اينكه مسئولين نهادهاي امنيتي، انتظامي و قضايي فقط به صرف غير اخلاقي بودن سايت يا وبلاگ نبايد آن را فيلتر كنند، بلكه بايد وبلاگ‌هاي گمراه كننده ديني را كه بسيار خطرناك و مسموم‌تر هستند را نيز به گونه‌اي از ادامه كار منع كنند، خاطرنشان كرد: در شرايطي كه امروزه انواع فيلترشكن‌ها رايگان در اختيار كاربران قرار مي‌گيرند بهترين راه مطالعه اينگونه وبلاگ‌ها و پاسخگويي به آنها است؛ در زمينه مذهبي خوشبختانه كارشناسان كارآمد و خبره‌اي حضور دارند كه توانايي علمي‌شان، آنها را قادر به مقابله با سايت‌هاي مسموم مي‌كند.

قائم‌مقام معاونت اطلاع‌رساني مؤسسه فرهنگي و اطلاع‌رساني تبيان نيز در اين ارتباط با اشاره به اينكه آمارهاي سايت‌ها و وبلاگ‌هاي مذهبي خيلي دقيق نيستند، زيرا وبلاگ در حوزه يك پوشه شخصي قرار مي‌گيرد و تعريف از وبلاگ مذهبي متفاوت است، گفت: انجمن‌ها و پايگاه‌هاي متفاوتي وجود دارند كه وبلاگ‌نويسان قرآني، وبلاگ‌هاي عاشورايي، وبلاگ‌نويسان مهدوي، وبلاگ‌نويسان ارزشي و وبلاگ‌نويسان مذهبي به صورت پايگاه و كانون جمع شده‌اند.

ابوذر رضا سلطاني افزود: كانون وبلاگ نويسان مذهبي 3545 كاربر دارد كه 2956 موضوع را پوشش مي‌دهند؛ وبلاگ‌هاي گوناگون داراي مجمع‌هاي خودجوش دروني هستند. بنابراين آمار خيلي جدي نداريم؛ شايد وزارت ارتباطات طبق تقسيم بندي خود بتواند آماري ارائه كند. افراد در بخشي از وبلاگ خود مطالب مذهبي و بخشي ادبي، بخشي نظرات، بخشي هم معرفي ساير وبلاگ‌ها مي‌پردازند.

وي در خصوص نظارت بر روي سايت‌ها و وبلاگ‌ها بيان كرد: "شوراي عالي اطلاعات در وزارت ارتباطات متولي اين امر است كه وبلاگ‌ها را بررسي مي‌كند و وبلاگ‌هايي را كه از معيارها و مرامنامه‌هاي ذكر شده تبعيت كنند مورد بررسي قرار داده و برخي از وبلاگ‌ها و سايت‌ها از كه خطوط قرمز را رعايت نكنند فيلتر مي‌كند.

پايگاه اطلاع رساني حج نوشت، قائم مقام معاونت اطلاع رساني مؤسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان با بيان اينكه متأسفانه وبلاگ‌ها بيش از سايت‌هاي رسمي و غيردولتي كه جنبه عمومي دارد، جنبه شخصي و خصوصي قويتري دارند كه نظارت بر آنها به خاطر كثرت بسيار كه ميزبان‌هاي گوناگون داخلي و خارجي دارند سخت مي‌شود، تصريح كرد: آنها مطالبي را ارائه مي‌كنند كه دقيق نيست و امكان خطا و انحراف در آنها وجود دارد، اما تحول خوبي كه شكل گرفته مجمع تشكل پايگاه‌هاي وبلاگ‌ها است كه بيش از چند هزار وبلاگ مرامنامه و معيارهايي را ذكر مي‌كنند كه در آنجا عضو مي‌شوند كه در حلقه هويت مجازي نقد و بازخواني مطالب هم مي‌پردازند.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: