به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از عصر ایران، روزنامه حریت ترکیه با انتشار گزارشی، وضعیت دگرباشان جنسی در ایران را مورد بررسی قرار داده است.
به نوشته این روزنامه بسیاری از همجنس بازان ایرانی به دلیل شرایط ویژه موجود در این کشور و برای گرفتن اقامت از یک کشوری که همجنس بازی در آن قانونی است به ترکیه آمده و ماه ها و شاید سال ها در این کشور می مانند تا بلکه بتوانند از یک کشور اروپایی یا آمریکایی که در آنجا هم جنس بازی قانونی است، پناهندگی بگیرند.
حریت می نویسد: "محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران در جریان سفر سال گذشته خود به نیویورک و در دانشگاه کلمبیا هنگامی که در مقام پاسخ به پرسشی درباره وضعیت همجنس بازان و دگرباشان جنسی در کشورش قرار گرفت، اعلام کرد که هیچ همجنس بازی در کشورش نیست."
این روزنامه ادامه می دهد که در ایران بخشی از دگرباشان جنسی از جمله افراد "دوجنسه" به رسمیت شناخته شده اند، اما مجازات همجنس بازان مرگ است.
روزنامه حریت در ادامه به فعالیت یکی از ایرانیانی که در کانادا "ان جی او"یی به نام "راه آهن زیر زمینی" برای کمک به همجنس بازان تشکیل داده است می پردازد. این فرد با تشکیل این سازمان غیردولتی به همجنس بازان ایرانی و کسانی که خواستار گرفتن تابعیت از کشور دیگری از جمله کانادا هستند کمک می کند. هر چند که روند گرفتن اقامت در این کشورها بسیار سخت و پیچیده بوده و نیاز مند طی شدن یک فرایند طولانی قانونی است اما این ایرانی که خود یک همجنس باز است و از این طریق توانسته است تابعیت یک کشور خارجی را به دست آورد، با تجربه شخصی خود و دیگر تجربیات مهاجرت به کشورهای دیگر، تلاش می کند تا زمینه اقامت همنوعان ایرانی خود را در کانادا و یا دیگر کشورهای اروپایی یا آمریکایی هموار کند.
نام این سازمان غیر دولتی از نام یک شبکه مخفی و سری در قرن نوزدهم میلادی گرفته شده است که کار آن انتقال قاچاق و غیرقانونی برده های سیاه پوست از آفریقا به مناطق و ایالات جنوبی ایالات متحده بوده است.
مدیر ایرانی این سازمان غیر دولتی که برای رسیدگی به وضعیت برخی همجنس بازان ایرانی که در استان های مرکزی ترکیه در انتظار دریافت اقامت از کانادا به سر می برند، به ترکیه سفر کرده است، می گوید در سال 2005 پس از اینکه پلیس ایران به فعالیت هایش در زمینه حقوق دگرباشان جنسی در داخل ایران پی برده بود و وی را تحت تعقیب قضایی قرار داده بود به استان "کایسری" ترکیه آمده است و از آنجا توانسته است به کانادا برود.
این ایرانی مقیم در کانادا می گوید: "بر اساس آمار سازمان ما، هم اکنون 160 ایرانی همجنس باز ایران را ترک کرده اند و برای دریافت اقامت از کشوری دیگر در خارج از ایران به سر می برند که از این تعداد تنها 100 نفر آنها در ترکیه هستند."
روزنامه حریت به نقل از این فرد مدعی است که در سال 2001 دو نفراز دوستانش به جرم اعمال همجنس بازانه به مرگ محکوم شده اند و وی پس از آن واقعه تلاش کرد تا به طرق پنهان از حقوق این افراد که در واقع خود او هم جزیی از آنهاست دفاع کند.
حریت در ادامه به نقل از ایرانی می نویسد که موضوع همجنس بازی در درون ترکیه هم بحث تابویی است و وی هنگامی که در سال 2005 مورد حمله گروهی واقع شده و به پلیس مراجعه کرده بود، پلیس ترکیه وی را به دست برداشتن از این کارها و بازگشت به کشورش دعوت کرده بود".
اما در مجموع این ایرانی مقیم کانادا از رفتار دولت ترکیه با همجنس بازان و دگرباشان جنسی ایرانی و اینکه آنها اجازه می دهند این افراد برای دریافت اقامت از کشوری خارجی در ترکیه بمانند، اظهار رضایت می کند و شرایط ترکیه را برای همجنس بازان بهتر از ایران می داند.
حریت در ادامه به مقایسه بین ایران و ترکیه درباره وضعیت و نوع نگاه مردم و حکومت به مقوله همجنس بازی و دگرباشی جنسی می پردازد و از قول این ایرانی مقیم در کانادا مدعی می شود: "هم نوعان همجنس باز من در ایران باید بدانند که در مقایسه بین دو جامعه ایران و ترکیه، دولت ترکیه یک دولت لاییک است در حالی که مردم آن به شدت مذهبی هستند در حالی که در مقام مقایسه دولت ایران به شدت مذهبی است اما میان مردم ایران گرایش های سکولار قوی نیز وجود دارد.
بسیاری از روان شناسان همجنس بازی را نوعی اختلال رفتاری می دانند که در تضاد با فلسفه ازدواج و تولید نسل بشر است .
طبق قوانین جزایی ایران که از فقه اسلامی منبعث است ، مجازات همجنس بازان مرد ، مرگ و مجازات همجنس بازان زن ، یکصد ضربه شلاق است.
علاوه بر منع قانونی و دینی همجنس بازی ، این انحراف اخلاقی در فرهنگ ایرانی نیز به شدت مذموم است و عامه مردم همجنس بازان را از خود طرد می کنند.
خوشبختانه این پدیده در ایران رواج ندارد و به افراد اندکی محدود می شود که برخی مراکز مشاوره ای در ایران برای کمک به آنها جهت بازگشت به وضعیت طبیعی انسانی فعال اند.