۰

روزشمار تاریخ؛درگذشت قطب الدين رازي،فيلسوف ودانشمند بزرگ علوم اسلامي

21 آبان 1387هجري شمسي/ دوازدهم ذيقعده 1429هجري قمري مصادف است باسالروز درگذشت قطب الدين رازي در سال 776 هجري قمري.
کد خبر: ۱۰۵۸۰
۱۹:۱۶ - ۲۱ آبان ۱۳۸۷
در چنين روزي - 21 آبان سال 1276هجري شمسي: "علي اسفندياري" متخلص به "نيما يوشيج" پدر شعر نو و از شخصيت‎‎هاي درخشان ادبي اين مرز و بوم در يوشِ مازندران متولد شد. نيما در تهران تحصيل كرد و زبان فرانسه را به طور كامل آموخت. آن طوري كه نيما خود گفته است در اندك مدتي به تشويق نظام وفا استادش به سرودن شعر پرداخت و به تدريج شاعري صاحب سبك شد و سبك نيمايي را در شعر فارسي پديد آورد. بنا به عقيده بسياري از شاعران نوپرداز نيما بهتر از هر شاعر ديگر شعر نو مي‎سرود. نيما يوشيج طي عمر ادبي خود در داستان نويسي، نمايشنامه نويسي و نگارش مقاله‎هاي ادبي نيز به آزمودن استعدادهاي خود همت كرد، اما با نام نيما قرين شده است قريحه شعر و شاعري اوست به طوري كه گاه از شعر نو با عنوان شعر نيمايي هم ياد مي‎كنند. مهمترين ويژگي شعر نيما مضومن هاي نو و بكر آن است كه هم به سبك و قالب قدما اشعارش را به نظم درآورده و هم به سبك شعر سروده است.

در چنين روزي - 12 ذيقعده سال 776 هجري قمري: "قطب الدين رازي" فيلسوف و دانشمند بزرگ علوم اسلامي درگذشت. در منابع نام او علامه رازي، و سلطان المحققين نيز آمده است قطب الدين پس از تكميل معلومات خود مدتي نه چندان طولاني در خدمت آل بويه بود اما پس از عزيمت به شام ، در دمشق اقامت گزيد و به تعليم طلاب و دانش پژوهان، و مباحثه با دانشمندان آن ديار پرداخت از اين فيلسوف مسلمان آثاري چند باقي است كه از آن ميان الفَواعِدُ المَنطِقيّه را مي‎توان نام برد كه از بهترين متون درباره منطق است همچنين شَرحُ الحاوي در حكمت، شَرحُ الاِشارات در فلسفه، از ديگر آثار رازي است. در منابع از كتاب المحاكمات رازي به منزله بهترين اثر رازي ياد كرده‎اند.

در چنين روزي - 12ذيقعده سال1344هجري قمري: ميرزا عبدالجواد اديب نيشابوري شاعر گرانقدر ايراني بدرود حيات گفت. وي در چهار سالگي بينايي خويش را از دست داد اما از همان دوران به تدريج آموختن را با فراگيري قرآن مجيد آغاز كرد. در 16سالگي دوره صرف و نحو و منطق را به پايان رساند و سپس در مشهد به تدريس علوم و ادبيات عرب و علم بلاغت مشغول شد. اديب نيشابوري شاعري خوش قريحه بود و در سرودن شعر از سبك قاآني پيروي مي‎كرد. اما بعد از مدتي به شيوه تركستاني روي آورد و سرانجام خود صاحب سبكي ويژه شد. اديب نيشابوري شاعري توانا بود و انتخاب الفاظ و انسجام تركيبات و معاني دقيق از خصوصيات بارز شعر اوست. از اديب نيشابوري علاوه بر ديوان اشعار، بخشي از شَرح مُعَلَّقات سَبعه و رساله‎اي در جمع بين عروض عربي و فارسي باقيست.
 
خبرگزاری شبستان
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: