«شیعه نیوز»: شيخ سلمان العودة، وهابي معروف در مقالهاي که در روزنامه الجزيره عربستان چاپ کرد، با زباني کفر آميز شيعيان را با کافران يهودي، مسيحي و زرتشتي همانند دانست.
وي در اين مقاله که به مناسبت عيد فطر چاپ شده بود، بزرگداشت عيد غدير را به وسيله شيعه، توجيهي براي تکفير شيعيان دانست.
در قسمتي از مقاله «عيد است؛ شاد باشيم» آمده است: همانطور که يهوديان عيدهاي خودشان را، مسيحيان عيدهاي خودشان را و زرتشتيان عيدهاي مخصوص خود را دارند، شيعيان نيز عيدهاي ويژه خود را دارند مانند عيد غدير. وي در ادامه نوشته است: اما مسلمانان فقط دو عيد دارند «عيد فطر» و «عيد قربان».
شيخ سلمان العودة که رسانههاي عربستان سعي ميکنند او را يک روشنفکر و مدعي بيداري جلوه دهند، هر از چند گاهي به گذشته واپس مانده وهابي خود باز ميگردد.
يک پژوهشگر سعودي در اين باره ميگويد: اين اولين باري نيست که العودة به يک طايفه بزرگ اسلامي در حد شيعه توهين ميکند. وي ميافزايد: العودة بارها در شبکه ماهوارهاي معروفي، دروغي را به شيعه نسبت داده است مبني بر اينکه آنان اعتقاد دارند که جبرئيل، رسالت را بر امام علي (علیه السلام ) نازل کرده است.
همچنين وي افزود: عجيب آن است که يک روزنامه رسمي چنين مقالهاي را چاپ ميکند که به طايفه بزرگي از اسلام توهين ميکند، در حالي که مسؤولان دولتي به صراحت سخناني بر خلاف رويه اين مقاله بيان ميکنند.
يک استاد شيعه دانشگاه معتقد است: العودة با اين مقاله و با تکفير بي هدف ديگران، در صدد جبران حمله خود به اسامه بن لادن در اوايل ماه مبارک رمضان است. وي افزود: اين مقاله به مثابه عيدي زشتي بود که العودة به همفکران خود داد و چهره خود را در افکار عمومي يا دست کم افکار عمومي فرهيختگان، ناپسند جلوه داد و تبديل به مظهر تعصب تکفيري شد.
يک روحاني شيعه عربستاني ميگويد: بدترين چيزي که در اين مقاله يافت ميشود، رويارويي بزرگداشت عيد غدير توسط شيعيان و بزرگداشت عيد فطر و قربان توسط همه مسلمانان است.
اين روحاني ادامه داد: اين سخن گزافهاي است و در حد دروغ جلوه دادن عمدي حقيقت است. بيشتر مسلمانان ـ که شامل شيعيان هم ميشود ـ مناسبتهاي اسلامي را جشن ميگيرند مانند ميلاد پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم )، مبعث، شب معراج و ميلاد ائمه (علیه السلام) و اولياء؛ در حالي که وهابيان همه اين جشنها را بدعت و شرک تا حد خروج از دين ميدانند.
بخشي از مقاله عودة
عيدهاي کافران مربوط به امور دنيوي ميشود مانند: برپايي دولت، سقوط دولت، به قدرت رسيدن يک حاکم، تاجگذاري پادشاهان و ازدواج آنان، يا يک مناسبت زماني است مانند فرارسيدن بهار و ...
يهوديان عيدهاي خودشان را دارند، مسيحيان نيز عيدهاي خودشان را دارند مانند عيد پنجشنبه، که تصور ميکنند در اين روز مائدهاي از آسمان بر عيسي (علیه السلام) نازل شد، همچنين عيد تولد عيسي (علیه السلام)، کريسمس، عيد شکرگزاري، عيد بخشش ... که هماکنون در همه کشورهاي اروپايي و آمريکايي و ديگر کشورهاي مسيحي اين روزها جشن گرفته ميشود و گاهي برخي مسلمانان نيز از روي ناداني و يا حتي نفاق همگام با مسيحيان در اين روزها به جشن ميپردازند.
زرتشتيان نيز عيدهاي خاص خود را دارند مانند عيد مهرگان، عيد نوروز و ...
شيعيان نيز عيدهاي ويژه خودشان را دارند مانند عيد غدير که فکر ميکنند پيامبر در اين روز علي و ائمه دوازدهگانه را به خلافت نصب کرده است. شيعيان در اين زمينه تأليفات بسياري دارند؛ از جمله کتابي به نام «يوم الغدير» در چند ده جلد[1].
پي نوشت:
[1] . نويسنده که از عالمان وهابي به شمار ميرود، هنوز اسم صحيح کتاب علامه اميني «الغدير» و تعداد مجلداتش را نميداند.