۰

آيت الله تسخيري: وهابيون نمي‌توانند اقداماتشان را در تخريب قبور ائمه(علیه السلام ) تکرار کنند

اميدواريم بيداري که احساس مي‌کنم کم‌کم در بين وهابيون ايجاد مي‌شود گسترش يابد و آنها از حالت افراطگري به حالت وسطيت و ميانه‌روي برگردند. علماي جهان اسلام نيز وظيفه دارند که اين مساله را به اين آقايان گوشزد کنند وتوضيح دهند که روش‌هاي آنها غير از تشويق به افراطگري وکمک به تفرقه در بين مسلمانان هيچ نتيجه‌اي نداشت.
کد خبر: ۱۳۶۷
۰۰:۰۰ - ۲۹ مهر ۱۳۸۶

به گزارش «شیعه نیوز»، دبيرکل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي به مناسبت سالگرد تخريب قبور ائمه‌ي بقيع يادآور شد: معتقدم که علماي سلفي‌ امروز بهتر درک مي‌کنند که حالت‌هاي افراطي قبلي‌شان جواب‌گو نبوده و بالعکس سبب شده که نسلي افراطگر به وجود بيايد به گونه‌اي که خودشان به روش‌هاي افراطي آن نسل مبتلا شدند.

وي ادامه داد:‌ حرکتي که در خصوص تهديم قبور ائمه (علیه السلام) انجام شد نتيجه حرکات‌هاي متهجرانه آنها در قبال امور و نظرات اسلام است و اميدواريم که با تامل بيشتر، آقايان بفهمند که مساله قبور ائمه به جاي اينکه بدعت باشد، مساله ايجاد مراکز تدين و مراکز گرايش جوانان و مردم به دين و مذهب است.

تسخيري همچنين تصريح کرد: اميدواريم بيداري که احساس مي‌کنم کم‌کم در بين وهابيون ايجاد مي‌شود گسترش يابد و آنها از حالت افراطگري به حالت وسطيت و ميانه‌روي برگردند. علماي جهان اسلام نيز وظيفه دارند که اين مساله را به اين آقايان گوشزد کنند وتوضيح دهند که روش‌هاي آنها غير از تشويق به افراطگري وکمک به تفرقه در بين مسلمانان هيچ نتيجه‌اي نداشت.

وي با بيان اينکه تخريب قبور ائمه فاجعه بزرگي بوده است، درباره جلوگيري از تکرار مجدد اين گونه حوادث ناگوار، گفت:‌ ما مي‌توانيم با تاکيد بر اثرات اسلامي عظيم اين اماکن مشرفه و تاکيد برحفظ ميانه‌روي و واقع‌گرايي جلوي تکرار اين حوادث را بگيريم. البته آنها ديگر نمي‌توانند آن حوادث را از نو تکرار کنند، اما ما بايد اين مساله را دايما گوشزد کنيم.

دبيرکل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در ادامه با اشاره به وجود دست‌هاي مرموز در بروز اين گونه حوادث بيان داشت: البته احساس مي‌کنم که دست‌هاي مرموزي است که آن‌ها را به افراطگري تشويق مي‌کند و موجب شکاف‌هايي بين مسلمانان مي‌شود. ما بايد آگاه‌تر شويم و آنها را نيز بيشتر آگاه کرده و از فوايد روش‌هاي ميانه‌روي برخوردار کنيم.

وي ادامه داد: معتقدم که استفاده از روش‌هاي افراطگري چه نزد شيعه و چه نزد سني هر دو مضر است. ما بايد به سمت گفت‌وگو، ميانه‌روي و تفاهم بيشتر برويم تا بتوانيم مصالح عاليه امت اسلامي را تامين کنيم.

تسخيري در توضيح اين مطلب که وهابيون ديگر نمي‌توانند اقدامات‌شان را در خصوص تخريب قبور ائمه تکرار کنند، گفت: شرايط به آنها اجازه نخواهد داد که آن حرکات را انجام دهند، چرا که آگاهي امت اسلامي خيلي بيشتر شده و گرايش‌هاي ميانه‌ر‌وي و اعتدال به شکلي از گرايش‌هاي قوي تبديل شده و حتي امروز علماي آن‌ها هم به سوي مساله گفت‌وگو حرکت کردند و اخيرا هم شنيدم که موسسه "رابطه العالم الاسلامي" با وجود گرايش‌هاي سابقش، امروز به سمت گفت‌وگوي اديان حرکت کرده و حتي به سوي تقريب مذاهب دعوت‌هاي را انجام داده است.

وي افزود: معتقدم نه شرايط جهاني و نه شرايط خود علما اجازه نمي‌دهد که ديگر چنان حرکت‌ تندي را در جريحه‌دار کردن مسلمانان انجام دهند.

تسخيري هم‌چنين درخصوص نامه تعدادي از علماي مسلمان به مسيحيان مبني بر انجام گفت‌وگو براساس مشترکات و پاسخي يکي از مسوولان واتيکان مبني بر اينکه گفت‌وگوي واقعي با مسلمانان امکان‌پذير نيست، تصريح کرد: من از اظهارات مسوولين واتيکان با خبر نيستم، اما اين مطلب را مي‌دانم که کليساي کاتوليک بخشي براي گفت‌وگوي با مسلمانان را ايجاد کرده و کليساي ارتدوکس هم با ما قراردادهايي براي برپايي جلسات مشترک دارد.
سير جهان امروز به سوي گفت‌وگو و احترام به مقدسات يکديگر است
وي در ادامه با اشاره به وجود موسسات بزرگ گفت‌وگو که بر مساله گفت‌وگوي ميان اديان تاکيد دارند، گفت: نمي‌دانم افرادي که اين حرف را زدند چقدر ارزش دارند و چقدر از احترام در بين مسيحيان برخوردارند، اما آنطور که من مي‌بينيم سير جهانيان امروز به سوي گفت‌وگو و شناخت زمينه‌هاي مشترک و احترام به مقدسات يکديگر است.

دبيرکل مجمع با تاکيد بر اينکه در بين مسلمانان مساله گفت‌وگو مساله‌اي جدي تلقي مي‌شود، اظهار داشت: معتقديم بايد به سوي گرايش‌هاي اينچنيني و تقريب چه تقريب مذاهب و چه گفت‌وگوي ميان اديان حرکت کنيم تا به نتايج خوبي به نفع مساله تدين و ضد مادي‌گري و به نفع مساله صلح و ضد افراطگري و جنگ طلبي برسيم.
گفت‌و‌گوي تمدنها به نفع همه انسان‌ها و همه مسلمانان است
وي درباره انتقاد برخي مسوولين از مساله گفت‌وگوي تمدنها که از سوي رييس جمهور سابق کشورمان مطرح شد نيز گفت: من صحبت‌هاي مطرح شده را نشنيدم، اما معتقدم که بين تمدنها نقاط مشترکي وجود دارد و آن بعدهاي فطري انساني و ارزش‌هاي مطلق انساني هستند و بايد اين ارزش‌ها را محور گفت‌وگو قرار دهيم و آن ارزش‌ها را با آگاهي توسعه دهيم.

وي درپايان تصريح کرد: به نظر من گفت‌و‌گوي تمدنها به نفع همه انسان‌ها و همه مسلمانان است،اما بايد اين گفت‌وگوها برنامه‌ريزي شده و محورهاي مشخصي داشته باشد تا به نتايج خوبي برسد.

 

 

منبع: ISNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: