به گزارش «شیعه نیوز»،آيت الله حاج سيد محمد حسيني شيرازي «قدس سره» در سال 1347هـ. ق. در شهر نجف اشرف متولد شدند. در حالي که تنها 9 سال داشتند همراه با پدر بزرگوارشان مرحوم آيتالله سيد مهدي شيرازي به کربلاي مقدس هجرت نمودند.
آيت الله شيرازي، دروس مقدماتي و عاليه حوزه را در محضر جمعي از اساتيد بزرگ مانند: پدر بزرگوارشان مرحوم آيت الله سيد ميرزا مهدي شيرازي، مرحوم آيت الله سيد هادي ميلاني، مرحوم آيت الله شيخ محمد رضا اصفهاني، مرحوم آيتالله سيد زين العابدين و مرحوم آيت الله شيخ جعفر رشتي «قدس اللَّه اسرارهم» تلمذ نموده و در علوم و فنون مختلف از محضر دهها تن از علما و اساتيد ديگر، استفادههاي شايان نمودند.
ايشان در سن 44 سالگي بر اثر فشارهاي وحشيانه رژيم بعث، از عراق به کويت رفتند و در سال1399 هـ. ق. در سن 52 سالگي به شهر مقدس قم مهاجرت فرمودند.
آيت الله حاج سيد محمد حسيني شيرازي «قدس سره» صدها مسجد و حسينيه و مدرسه و کتابخانه و انتشارات و صندوق قرض الحسنه و درمانگاه تأسيس نمودند.
همچنين نمايندگان و مقلدين و دوستان معظم له به تشويق و راهنمائي و حمايت ايشان مؤسسات زيادي در مناطق مختلف جهان از جمله در مصر و سودان و بريتانيا و کانادا و آمريکا و هند و پاکستان و استراليا و کشورهاي حوزه خليج و ايران و عراق بوجود آوردند.
وي در بوجود آوردن حوزه هاي علميه در ايران و عراق و کويت و سوريه و غيره نيز همت گماشتند و دهها مدرسه ديني ايجاد نموده و حوزههاي مختلف علميه را تحت پوشش و حمايت خود قرار دادند و براي طلاب و علماء دين در ايران و سوريه و هند و پاکستان و افغانستان و تعدادي از طلاب خليج شهريه قرار دادند.
از ابتداي تأسيس حوزه علميه حضرت زينب (سلام الله عليها) که توسط برادرشان تأسيس شد، اين حوزه را نيز تحت حمايت و رعايت خويش قرار دادند.
ايشان در طول نيم قرن، همواره بر تقويت و گسترش هرچه بيشتر حوزههاي علميه در نقاط مختلف جهان تأکيد و اصرار داشتند و خود عملاً به توسعه حوزههاي علميه و تأسيس مدارس ديني مبادرت ورزيدهاند.
در اين راستا با تشويق و ارشادات ايشان، بالغ بر پنج هزار نفر به تحصيل علوم دينيه روي آوردند و به همين تعداد از فضلاء و طلاب علوم ديني به دست با برکت ايشان معمم گرديدهاند.
در اين يادداشت، سخن از بزرگ مرجعي است که با داشتن دهها ميليون مقلد در سرتاسر جهان، تربيت هزاران مبلغ، روشنفکر و واعظ، تاليف بيش از 1200 کتاب در موضوعات گوناگون، تاسيس صدها موسسه، حسينيه، کتابخانه، قرض الحسنه، بيمارستان و ... در بيش از 100 کشور جهان وزنه بزرگي در ميان مراجع حاضر به شمار مي رفت.
اين فقيه عاليقدر در شامگاه عيد فطر 1422 ق (1380 ش) دعوت حق را لبيک گفت و جسد طاهرش پس از تشييعي باشکوه در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله عليها) کنار قبر برادرش سيد حسن شيرازي در محل عبور زائرين کريمه اهل بيت مدفون گرديد.
آيتالله حاج سيد محمد حسيني شيرازي «قدس سره» از سنين نوجواني به تأليف پرداخته و پيوسته زن و مرد را به اين کار تشويق مينمودند. تا لحظه ارتحال از نويسندگي غافل نبودند و در حالي دچار سکته مغزي شدند که تأليف کتاب جديدي درباره فاطمه زهرا سلام الله عليها را آغاز کرده و مقدمه آن را با جمله «والله المستعان» به پايان رسانده بودند و هنوز قلم در ميان انگشتانشان قرار داشت که دعوت حق را لبيک گفته و به ديدار دوست شتافتند.
گفتني است بر اثر کثرت تأليف 3 انگشت دست راست ايشان از کار افتاده بود و بدينسان طي 75 سال عمر پربرکت خويش، بيش از 1200 جلد کتاب را در زمينههاي گوناگون علمي از خود به يادگار گذاشتند و مفتخر به دريافت لقب «نابغه قرن بيستم در تأليف» از اتحاديه بين المللي نويسندگان عرب شدند.
ايشان در تأليفات خود در طرح مسائل براي طبقات مختلف همواره به بيان ساده و در عين حال حفظ عمق عملي مطالب توجه داشتند و از هر گونه عبارت پردازي، لفّاظي و پيچيدگي موضوعات اجتناب مينمودند. شيوهاي که آن را در اصطلاح ادبي «سهل و ممتنع» مينامند. برخي از تأليفات ايشان به شرح زير است:
دائرة المعارف فقهي: که يکصدو پنجاه جلد را شامل شده و گوياي احاطه علمي و گستردگي انديشه و تسلط ايشان بر اصول و قواعد فقهي ميباشد.
الأصول: اين کتاب گوياي عمق علمي و دقت فوقالعاده ايشان در علم اصول است و در حوزههاي علميه تدريس ميشود و در هشت جلد تدوين شده است.
ايصال الطالب اليالمکاسب: 16 جلد - الوصول الي کفاية الأصول 5 جلد - الوصائل اليالرسائل 16 جلد - شرح منظومه سبزواري، القول السديد في شرح التجريد و البلاغه.
منبع: فردا