به گزارش «شیعه نیوز»،حجت الاسلام پورسيدآقايي، رييس پژوهشکده مهدويت (موسسه آينده روشن) در دومين نشست خبري سومين همايش دکترين مهدويت از ارسال بيش از 430 مقاله داخلي و خارجي به دبيرخانه سومين همايش بين المللي دکترين مهدويت خبر داد و گفت: از ميان 430 مقاله ارسالي به اين همايش 313 مقاله فارسي است.
وي از حذف 54 مقاله از ميان 430 مقاله ارسالي به دبيرخانه اين همايش خبر داد و اظهار داشت: اين مقاله ها در موضوعات غيرمرتبط با رويکرد سومين همايش دکترين مهدويت بود. هم چنين از مجموع 259 مقاله مرتبط 148 مقاله به دليل ضعف علمي و محتوايي از سوي هيئت داوران حذف و 14 مقاله نيز براي اصلاح به محققان عودت داده شد.
وي با اشاره به پذيرش 97 مقاله از سوي هيئت علمي همايش گفت: از اين تعداد 15 مقاله در سطح يک، 22 مقاله در سطح دو و 60 مقاله در سطح سه قرار گزينش شده اند.
وي به حضور 110 ميهمان از 30 کشور جهان در سومين همايش دکترين مهدويت اشاره کرد و اذعان داشت: 75 ميهمان خارجي براي شرکت در همايش دعوت شده اند و بيش از 30 نفر از مهمانان نيز به دليل شرکت در مجمع عمومي مجمع جهاني اهل بيت (علیه السلام ) هم اکنون در ايران حضور دارند و در همايش شرکت مي کنند.
رييس پژوهشکده مهدويت از ارسال 120 مقاله و خلاصه مقاله به زبان هاي عربي، انگليسي و اسپانيايي به ترتيب از کشورهاي انگليس، امريکا، کانادا و مصر به دبيرخانه همايش خبر داد و درباره برگزاري سومين همايش دکترين مهدويت در 3 و4 شهريور اظهار داشت: آيت الله نوري همداني و محمود احمدي نژاد، رييس جمهور از سخنرانان مراسم افتتاحيه اين همايش هستند. هم چنين برگزاري کميسيون هاي تخصصي از ديگر برنامه هاي سومين همايش دکترين مهدويت است.
دبير همايش دکترين مهدويت با اشاره به تقدير از برترين هاي حوزه مهدويت در عرصه هاي رسانه و ايده هاي نو و ارگان هاي پيش رو و فعال در مراسم افتتاحيه اين همايش گفت: در مراسم افتتاحيه برترين هاي مهدويت در عرصه فعاليت هاي علمي و هنري جوان، برترين ناشران کتاب هاي داخلي و خارجي و مقالات برتر سومين همايش دکترين مهدويت از دست رييس جمهور لوح تقدير دريافت مي کنند.
حجت الاسلام پورسيدآقايي با اشاره به اين که سومين همايش دکترين مهدويت با رويکرد اصلي حقوقي و سياسي برگزار مي شود، تصريح کرد: بعد از ظهر نخستين روز همايش کميسيون هاي تخصصي سياسي، حقوقي و ارايه مقالات کار خود را آغاز مي کنند و مقالات در دو کميسيون اول نقد و بررسي و هم زمان در دو آمفي تئاتر جنبي سالن اجلاس سران مقالات برتر همايش ارايه مي شود.
وي اظهار داشت: آيت الله مصباح يزدي سخنران مراسم اختتاميه اين همايش است و رسانه ها و خبرنگاران فعال در پوشش خبري اين همايش نيز در روز اختتاميه معرفي مي شوند.
دبير همايش بين المللي دکترين مهدويت به تشريح ضرورت ها و اهداف برگزاري اين همايش پرداخت و گفت: توجه به آموزه بالنده مهدويت و ارتقاي محتواي مباحثي چون مهدويت از ضروريات برگزاري همايش دکترين مهدويت است.
وي با اشاره به اين حديث که " هر کس امام زمان خود را نشناسد و بميرد، به مرگ جاهليت مرده است"، گفت: مهدويت مرز بين اسلام و کفر است. مهدويت همپاي آموزه توحيد و نبوت است و زير مجموعه امامت و هويت شيعه است.
حجت الاسلام پورسيدآقايي مهدويت را رمز پيروزي و استمرار انقلاب اسلامي ايران دانست و به آثار بي بديل و بي همتايي آن در عرصه هاي رواني، سياسي، اجتماعي و تربيتي جامعه اشاره کرد و گفت: مهدويت يکي از مهم ترين عنصرها براي بسيج مردم است. مردم در دوران انقلاب از امام راحل به عنوان يکي از نايبان امام زمان حمايت مي کردند.
رييس موسسه آينده روشن، داشتن نگاه سبز يعني نگاه روشن به آينده بشريت و نگاه سرخ يعني توجه داشتن به آموزه هاي عاشورا را دو عنصر کليدي در موفقيت و کاميابي شيعه اثني عشري و پيروزي انقلاب اسلامي ايران برشمرد.
دبير سومين همايش بين المللي دکترين مهدويت نقش ايرانيان در ايجاد بسترهاي مناسب ظهور حضرت ولي عصر (عج) را مهم ارزيابي کرد و گفت: مهدويت، استراتژي و راهبرد نظام اسلامي ايران است و اهداف راهبردي نظام را تشکيل مي دهد.
وي خواستار توجه بيشتر فرهيختگان، حوزه هاي علميه و دانشگاه ها به مباحث مهدويت شد و اظهار داشت: اگر دانشمندان و علماي ديني ما بيشتر به مباحث اصلي مهدويت بپردازند، جريانات انحرافي فرصتي براي ورود به اين مقوله را نخواهند داشت.
وي با اشاره به اهميت مقوله مهدويت به عنوان محور مشترک اديان بر توجه بيشتر به محورهاي مشترک مذاهب و اديان مختلف در راستاي ايجاد اتحاد و انسجام تاکيد کرد و دسترسي به شش تا 10 هزار روايت معتبر مهدوي را از ديگر دلايل اهميت اين مبحث خواند و بيان کرد: در بررسي احاديث معتبر بايد بيشتر به مقوله انتظار به عنوان راهبرد و استراتژي يک نظام توجه شود و کمتر به مباحث جانبي، چون ملاقات گرايي که تفکري انحرافي است، پرداخته شود.
وي مهدويت را به دليل دربرگيري عنصر امامت و توجه به آينده روشن بشريت بسيار ارزش مند و مهم ارزيابي کرد و گفت: پس از پيروزي انقلاب و ورود افراد متخصص به حوزه مهدويت، رويکردي جدي و عميق به اين مقوله آغاز شد.
وي با اشاره به فرازي از دعاي ندبه که در آن آمده است "کمک کن ما را بر اداي حقوق امام زمان (عج)" بيان کرد: اداي وظيفه عاشقان و منتظران مهدي موعود اولين هدف برگزاري سومين همايش دکترين مهدويت است.
رييس موسسه آينده روشن توليد علم در عرصه مهدويت، تبيين اهداف راهبردي نظام و کمک به نهادهاي انقلاب اسلامي، نظريه پردازي در عرصه مهدويت و ترغيب و تشويق افراد، نهادها و فرهيختگان براي ورود و سرمايه گذاري در اين حوزه را از ديگر اهداف اين همايش برشمرد.
وي خواستار استخراج شاخصه هاي دولت زمينه ساز ظهور از سوي علماي ديني و اسلامي شد و بر لزوم به کارگيري اين شاخصه ها در تصميم گيري هاي دولتي تاکيد کرد.
دومين نشست خبري سومين همايش بين المللي دکترين مهدويت با حضور حجت الاسلام عبدالله رضايي، معاون فرهنگي و هنري موسسه آينده روشن، سيد علي پورطباطبايي، مسئول کميته اطلاع رساني اين همايش و نمايندگان رسانه هاي خبري 30 مرداد در سالن شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي برگزار شد.