به گزارش «شیعه نیوز»،شهناز اسفندياري نيا محقق عرصه هنرهاي تجسمي گفت: بر اساس مجسمههاي برجا مانده، کتيبهها و نقش برجستههاي تاريخي چنين استناد ميشود که سرما و گرما علت اصلي ابداع لباس نبوده است بلکه حيا و پوشاندن شرمگاه عامل آن بوده است.
اسفندياري نيا درحاشيه برپايي نمايشگاه دوسالانه طراحي لباس و پارچه در موزه هنرهاي معاصر تهران گفت: بر اساس نوشتههاي کتاب مقدس در عهد سليمان نبي(علیه السلام ) زنان علاوه بر پوشش بدن، روبند بر صورت خود داشته و اين سنت در زمان ابرهيم(علیه السلام ) نيز رايج بوده است.
او افزود : زنان ايراني نيز در زمان مادها، با جامهاي دو تکه خود را ميپوشاندند و از نقش قطعه فرشي که مربوط به دوران هخامنشي است مشخص است که زنان ايراني در آن دوران پارچه شنل مانندي روي سر ميانداختند که حالتي شبيه چادر داشت.
اسفندياري نيا افزود: در عهد اشکانيان نيز زنان قبايي تا زانو بر تن ميکردند و با شنلي که بر سر افکنده ميشد و نيز نقابي که به شکل معمول پس سر ميانداختند خود را ميپوشاندند.
اين محقق گفت: در عهد ساسانيان نيز زنان ايراني چادري گشاد و پرچين بر سر داشتند که تا وسط ساق پا ميرسيده است و نقش آن در بشقابهاي نقره به دست آمده از آن عهد آشکار است.
اين محقق تاکيد کرد: بررسي تاريخي بيانگر اين حقيقت است که ايرانيان پوشش را به عنوان امري والا پاس داشته و به آن افتخار ميکردند و با شيوه لباس پوشيدن خود کشورهاي ديگر را تحت تاثير قرار داده بودند.
با توجه به سخنان شهناز اسفندياري نيا مشخص ميشود که حجاب در ايران پيش از اسلام نيز رايج بوده است و نحوه لباس پوشيدن ايرانيان در دنياي پيش از اسلام به گونهاي بوده است که مردمان ديگر کشورها را به تقليد از خود واداشتهاند.
طراحي پارچه و لباس در سالهاي اخير در کشور با کم توجهي مواجه بوده است اما با توجه به تاکيد دولت و مجلس اين مسئله فرهنگي و هنري بار ديگر در جامعه در کانون توجه قرار گرفته است.