۰

اجراي طرح مبارزه با بدحجابي: عزيزم! مانتوي تو مشکل دارد

يکي از دختران بازداشتي در ميني بوس لب به اعتراض گشوده و مي گويد: "قطعا مانتوي من کوتاه است اما افراد بسيار زياد ديگري هم وجود دارند که لباسشان فريبنده تر از مال من است اما بدون هيچگونه مجازاتي در خيابان قدم مي زنند."
کد خبر: ۶۱۲
۰۰:۰۰ - ۰۵ مرداد ۱۳۸۶

به گزارش «شیعه نیوز»،همه چيز با يک جمله ساده آغاز مي شود. اغلب ماموران به صورت درگوشي با دختران صحبت مي کنند اما اين گفت و گوها اثرات شگرفي به دنبال دارد.

يک مامور پليس زن جلوي زني جوان را گرفته و به وي مي گويد، مانتويش بسيار کوتاه و برخلاف قوانين پوشش اسلامي - ايراني است:"عزيزم! عصرت به خير. ممکن است يک گفت و گوي دوستانه داشته باشيم. لطفا اجازه بده که با هم يک صحبت کوتاه بکنيم."

مامور پليس که فارغ التحصيل دانشکده پليس تهران است با بيان اين مطالب به زن جوان ادامه مي دهد: "عزيز من! مانتوي تو مشکل دارد. لطفا اين نوع مانتو را نپوش و از اين به بعد يک مانتوي بلندتر بر تن کن."

برخي دختران اجازه رفتن پيدا مي کنند اما برخي ديگر به سمت ميني بوس هاي متوقف هدايت مي شوند. اين خودروها اصطلاحا "گشتي هاي ارشاد" ناميده مي شوند و داراي شيشه هاي دودي هستند.

دختري با مانتوي کوتاه سفيد رنگ که موهاي بلندش از جلوي روسري بيرون زده است توسط پليس به يکي از ميني بوس هاي مستقر در ميدان ونک (مرکز تهران) برده مي شود.

يک زن بازداشتي ديگر در داخل ميني بوس شروع به گريه کرده و در همين حال مي گويد: "قول مي دهم، قول مي دهم!" ... و درهاي ميني بوس بسته مي شود.

پليس تهران گفته است طرح جديد برخورد با پوشش هاي غيراسلامي که اجراي آن از دوشنبه بعدازظهر آغاز شد در سه مرحله صورت مي گيرد.

در گام اول زنان با تذکرشفاهي در خيابان روبرو مي شوند. چنانچه مشکل آنها حل نشد براي "ارشاد" به پاسگاه پليس برده شده و برگه اي در خصوص عدم تکرار تخلفات امضا مي کنند. در صورت شکست اين طرح پرونده آنها به قوه قضائيه ارسال مي شود.

يکي از دختران بازداشتي در ميني بوس لب به اعتراض گشوده و مي گويد: "قطعا مانتوي من کوتاه است اما افراد بسيار زياد ديگري هم وجود دارند که لباسشان فريبنده تر از مال من است اما بدون هيچگونه مجازاتي در خيابان قدم مي زنند."

دختران بازداشتي اکنون به مرکز "مبارزه با مفاسد اجتماعي" برده مي شوند. با والدين آنها تماس گرفته شده و از آنها خواسته مي شود يک لباس و روسري بلندتر براي دخترانشان بياورند. در صورتي که زنان جوان تعهدنامه را امضا کنند آزاد خواهند شد.

يک مامور پليس زن که به دلايل قانوني خواست نامش فاش نشود پيش از اعزام به محل ماموريت خود به خبرگزاري فرانسه گفت: "ما مي خواهيم که سخنانمان بر روي مردم تاثير بگذارد."

وي افزود: "روش ما هدايت جوانان از طريق صحبت کردن است. تاکنون با موردي که ما را مجبور به استفاده از زور کند، روبرو نبوده ايم. ما هيچگونه چوب و چماق يا اسپري در اختيار نداريم و در خشن ترين حالات ممکن است دست هاي دختر را گرفته و وي را به داخل ميني بوس هدايت کنيم."

يک مامور ديگر که چادر سياه رنگ بر تن دارد در اين باره مي گويد: " اين کار را انجام مي دهم چونکه وظيفه ام است و شغل من مورد تاييد تعليمات ديني قرار دارد."

دختري که به دليل پوشيدن شلوار بسيار کوتاه و جوراب هاي بدن نما با پليس زن روبرو شده است، از طرز پوشش خود عذرخواهي کرده و ادامه مي دهد: "معذرت مي خواهم، جوراب هاي من خيلي روشن هستند، آنها را عوض خواهم کرد، حتما آنها را عوض مي کنم. حالا مي توانم بروم؟"

اما همه مسائل به همين آرامي نيست. در حالي که ميني بوس اکنون پر از زنان بدحجاب شده است يک عابر جوان به سرعت از کنار پاسگاه پليس رد شده و با صداي بلند مي گويد: "خجالت بکشيد، نگاه کنيد که چه کار کرده ايد! مشکل مردم اين نيست. برويد وضعيت ترافيک را حل کنيد، مردم ساعت ها در ترافيک گير مي کنند. برويد ساير مشکلات واقعي را حل کنيد."

پيش از اين در زمان اجراي اولين مرحله از طرح "ارتقاي امنيت اجتماعي" در ماه آوريل، سروصداهاي زيادي در ايران به پا شد.

اکثر محافظه کاران اين اقدام را ستودند اما ميانه روها آشکارا اين سؤال را مطرح کردند که آيا بهتر نيست به جاي تلف کردن وقت در مورد پوشش زنان، توجه بيشتري به موضوع مبارزه با فقر و جرايم اجتماعي شود.

ساعاتي پيش از آغاز اين طرح "فرزاد حسني"، مجري محبوب تلويزيوني به شدت "احمدرضا رادان"، رييس پليس تهران را در مورد اين اقدام، سؤال پيچ و پليس را "به تفاوت قائل نشدن بين مردم و اراذل" متهم کرد.

 

T

منبع: ASRIRAN
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: