«شیعه نیوز»: ممکن است در دنیای امروزی ناچار باشید فرزند خود را از مسائل و مشکلات مالی آگاه کنید و از طرفی نگران باشید که برای او مضر باشید. این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا بهترین تصمیم را بگیرید.
مشکلات مالی و فرزند
همواره روانشناسان بر این اعتقاد دارند که مشکلات مالی را برای فرزند خانواده بازگو نکنید. چون این کار باعث تولید استرس و نگرانی آنها خواهد شد و ممکن است باورهای غلطی در مورد پول و مسائل مربوط به آنها در فرزند شکل خواهد گرفت که در بزرگسالی برای او سم خواهد بود.
در سالهای اخیر، ما آموخته ایم که تقریباً هیچ خانوادهای در مقابل مشکلات مالی مصون نمیباشد. ما در یک اقتصاد جهانی زندگی میکنیم که در آن چیزها میتوانند در مدت یک شب تغییر کنند، شغلها از دست میروند، قیمتها افزایش مییابد و تغییرات بایستی اعمال شوند؛ و چه ما این را درک کنیم یا نکنیم، کودکان متوجه استرسی که در چهره والدین آنها برای دستیابی به اهدافشان وجود دارد، هستند.
ممکن است فکر کنید مراقبت از کودکان در مقابل اخبار بد اقتصادی کار درستی است، اما تنشی که ممکن است آنها با آن روبرو شوند ممکن است بیشتر آنها را دچار اضطراب نماید.
شما و کودکانتان بهتر است که بحثهای مناسب سنی و صادقانه درباره آنچه در حال اتفاق افتادن است و اینکه چگونه اعضای خانواده میتوانند به یکدیگر در غلبه بر موانع مالی کمک کنند، داشته باشید.
گاهی بیان مشکلات اقتصادی و گرانی باعث سبک شدن والدین میشود و گاهی آنها با هدف خاصی به بیان مشکلات مالی میپردازند تا کودک توقع و انتظار خرید هر چیزی را نداشته باشد.
در ادامه یک سری نکات مهم را که به شما در هدایت این مباحث کمک میکند، بیان میکنیم.
اگر شغل تان را از دست داده اید
اگر شغل تان را از دست داده اید، توضیح دهید که در حال حاضر به دنبال کار جدیدی هستید، اما این فرآیند ممکن است کمی زمان ببرد. اگر برای خودتان کار میکنید و کسب و کارتان کساد شده است، به آنها به طور کلی بگویید که به دنبال راههایی برای بهبود کسب و کارتان هستید. آنها به جزئیات زیادی نیاز ندارند، فقط میخواهند مطمئن شوند که شما در حال حل مشکلات هستید.
توضیح دادن در مورد کاهش هزینهها
تعطیلات خانواده ممکن است کاهش پیدا کرده یا موقتاً کنار گذاشته شوند و هزینه کردن برای خرید لباس اضافی، صرف شام در بیرون منزل و تفریحات ممکن است تا حدود زیادی کاهش یابد. اینها را به عنوان راه حلهایی برای رفع مشکلات ارائه دهید؛ نه یک سری عواقب ناخوشایند. برای کودکتان توضیح دهید که همکاری با این تغییرات راهی است که وی میتواند از طریق آن به خانواده کمک کند.
اجازه دهید آنها هزینه اجاره منزل، خورد و خوراک و سایر موارد ضروری را مشاهده کنند تا درک نمایند که درآمد شما چگونه باید کفاف هزینههای ماهیانه را بدهد. این امر به آنها حس واقع گرایی بیشتری در خصوص ماهیت متناهی یک دلار داده و قدردان هر گونه پولی که خانواده آن را در دسته موارد اضافی قرار میدهد، خواهند بود.
بعضی از خانوادهها متوجه میشوند وقتی کمی در خصوص مسائل مالی سخت گیری مینمایند، یکی از نتایج غیرمنتظره این کار این است که زمان بیشتری را در کنار یکدیگر با انجام کارهای ساده سپری میکنند: بررسی کتابها در کتابخانه، بازی در پارک یا انجام یک بازی خانوادگی به جای رفتن به سینما.
سادگی در این دنیای پر آشوب چیز بسیار خوبی است.
آن را بچشید و متوجه میشوید که کودکان شما نیز همین کار را خواهند کرد.
حتی اگر مجبورید به خانه جدیدی نقل مکان کنید، مدرسه فرزندتان را تغییر دهید یا به طور کامل به شهر دیگری بروید، خانواده شما در کنار هم خواهند ماند. آنچه شما را به یک خانواده تبدیل میکند، دوست داشتن یکدیگر است، نه وسایلی که دارید یا محلی که در آن زندگی میکنید؛ و کودکان باید بدانند که این ویژگی تحت هر شرایطی تغییر نخواهد کرد.
برخی مسائل مالی را برای کودک بازگو نکنید
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در حضور کودکتان گفتهاید: «امروز دلار رفته بالا از فردا دیگه هیچی نمیتونیم بخریم!»، «میوه چقدر گران شده»، «با این تورم دیگه نمیتونیم خانهمان را عوض کنیم» و... نکتهی مهم این که بهتر است از گفتن نکاتی به فرزندتان پرهیز کنید. برخی از این نکات که بهتر است فرزند شما در جریان آن قرار نگیرد عبارت است از:
حقوق دریافتی شما چقدر است
درآمد شما بیشتر است یا مادر کودک
میزان پس انداز خانواده چقدر است
شرایط زندگی سایر خانوادههای فامیل
نتیجه گیری: اینکه مداوم از نداشته هایتان گلایه کنید چیزی درست نمیشود؛ باور کنید کودکتان نمیتواند شما را تسکین دهد و اگر او یک بسته کمتر لواشک و آدامس بخورد مشکلات شما حل نمیشود بنابراین او را درگیر موضوعاتی نکنید که نهتنها فهم و درکی از آنها ندارد بلکه آنان را دچار نوعی تنش میکند لذا بهجای مطرح کردن مشکلات مالی و ایجاد محدودیت مالی برای کودکتان سعی کنید مدیریت خرج کردن را به او یاد دهید.
به آنها بگویید که مبلغ و مقدار پول مهم نیست بلکه نحوه خرج کردن مهم است و هرکسی با توجه به توان مالی خودش بودجهای را در اختیار فرزندش قرار میدهد، لذا بهجای آنکه کودکتان را از فقر، بیکاری، گرانی و آینده بترسانید به او اهمیت و جایگاه پول در زندگی و مدیریت آن را آموزش دهید.
منبع:دلگرم